O închisoare abandonată din Italia va deveni „atracție turistică în stil Alcatraz” cu pensiuni, muzeu și cocktail bar

23 Iun. 2021, 11:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 11:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O fostă închisoare din Italia urmează să fie transformată într-o imensă atracție turistică similară cu Alcatraz din SUA. Renovarea va costa 70 de milioane de euro. Aici va construit un muzeu, pensiuni și un cocktail bar, de asemenea, vor fi disponibile și tururi ale închisorii.

Situată în Santo Stefano, mica insulă poate fi accesată doar de scafandri sau pescari, fără drumuri principale pentru turiști. Este înconjurată de stânci și naufragii din cel de-al doilea război mondial.

Închisoarea a fost folosită anterior pentru a găzdui prizonieri, în special în anii 1930 și 1940 conduși de guvernul fascist, iar trecutul înfiorător i-a văzut pe cei care au fost duși acolo torturați, iar câțiva care au încercat să scape s-au înecat.

Până în anii 1950, a fost transformată într-o închisoare mai obișnuită, cu un cinematograf și un teren de fotbal construit, precum și o brutărie și chiar magazine pentru a permite prizonierilor să practice o meserie precum zidar sau bucătar.

Prizonierii puteau chiar să-și folosească propria monedă pentru a face cumpărături și li se permitea să își vopsească camerele.

Închisoarea s-a închis în cele din urmă în 1965 și a fost abandonată.

La moment, excursiile pe insulă sunt limitate și implică o drumeție abruptă de 40 de minute și poate avea loc numai atunci când marea nu este agitată.

Cu toate acestea, locația îndepărtată poate provoca probleme turiștilor care doresc să viziteze,

Silvia Costa, oficialul italian care supraveghează proiectul, a declarat pentru CNN Travel: „Nu există lumină, nu există apă curentă. Accesul este dificil”.

În urma renovării va fi deschis un „muzeu multimedia în aer liber”, cu o expoziție ambulantă a închisorii.

De asemenea, urmează să fie construit și un hotel cu 30 de camere.

Alte planuri includ transformarea clădirii în formă de spectacol de cai într-un spațiu de spectacole și evenimente.

De asemenea, ei speră să deschidă un cocktail bar până în 2025, construit acolo unde era brutăria – cu vedere la Muntele Vezuviu.

Dl Costa a spus: „Vrem ca insula să atragă vizitatori pe tot parcursul anului, nu doar în lunile aglomerate de vară.

„Turismul trebuie să fie durabil, dar Santo Stefano va fi mai mult decât atât.”

„Va fi un hub pentru academicii mondiali care se vor întâlni să discute probleme cheie, cum ar fi politicile verzi, drepturile omului, libertatea de exprimare, cetățenia europeană și dialogul mediteranean.”

Realitatea Live

05 Oct. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Oct. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, Guvernul Republicii Moldova, a votat instituirea sărbătorii „𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐏𝐫𝐮𝐧𝐞𝐢”. Festivalul va avea loc, anual, în a treia zi de duminică a lunii septembrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), scopul festivalului este de a promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind cultivarea, producerea și procesarea prunelor cu gust autohton.

Prin instituirea sărbătorii „Festivalul Național al Prunei”, se urmărește creșterea încrederii între actorii pieței de desfacere a prunelor, apariția noilor oportunități de colaborare și cooperare internațională. Totodată, va constitui drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii și bune practici de cultivare și procesare a prunelor și nu în ultimul rând, la dezvoltarea social-economică și culturală a țării.

În anul 2021, suprafața totală a livezilor de prun este de circa 21 mii ha și volumul înregistrat al producției acestora s-a ridicat la 136 mii tone. Potrivit datelor BNS, volumul exportului în 2021 constituie aproximativ 45 de mii de tone de prune, dintre care circa 25 de mii de tone au ajuns pe piața din UE, iar alte 19 mii de tone pe rafturile din CSI. În anul curent, până la ziua de astăzi, au fost exportate în jur de 23 mii tone.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău