O închisoare abandonată din Italia va deveni „atracție turistică în stil Alcatraz” cu pensiuni, muzeu și cocktail bar

23 Iun. 2021, 11:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 11:24 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O fostă închisoare din Italia urmează să fie transformată într-o imensă atracție turistică similară cu Alcatraz din SUA. Renovarea va costa 70 de milioane de euro. Aici va construit un muzeu, pensiuni și un cocktail bar, de asemenea, vor fi disponibile și tururi ale închisorii.

Situată în Santo Stefano, mica insulă poate fi accesată doar de scafandri sau pescari, fără drumuri principale pentru turiști. Este înconjurată de stânci și naufragii din cel de-al doilea război mondial.

Închisoarea a fost folosită anterior pentru a găzdui prizonieri, în special în anii 1930 și 1940 conduși de guvernul fascist, iar trecutul înfiorător i-a văzut pe cei care au fost duși acolo torturați, iar câțiva care au încercat să scape s-au înecat.

Până în anii 1950, a fost transformată într-o închisoare mai obișnuită, cu un cinematograf și un teren de fotbal construit, precum și o brutărie și chiar magazine pentru a permite prizonierilor să practice o meserie precum zidar sau bucătar.

Prizonierii puteau chiar să-și folosească propria monedă pentru a face cumpărături și li se permitea să își vopsească camerele.

Închisoarea s-a închis în cele din urmă în 1965 și a fost abandonată.

La moment, excursiile pe insulă sunt limitate și implică o drumeție abruptă de 40 de minute și poate avea loc numai atunci când marea nu este agitată.

Cu toate acestea, locația îndepărtată poate provoca probleme turiștilor care doresc să viziteze,

Silvia Costa, oficialul italian care supraveghează proiectul, a declarat pentru CNN Travel: “Nu există lumină, nu există apă curentă. Accesul este dificil”.

În urma renovării va fi deschis un „muzeu multimedia în aer liber”, cu o expoziție ambulantă a închisorii.

De asemenea, urmează să fie construit și un hotel cu 30 de camere.

Alte planuri includ transformarea clădirii în formă de spectacol de cai într-un spațiu de spectacole și evenimente.

De asemenea, ei speră să deschidă un cocktail bar până în 2025, construit acolo unde era brutăria – cu vedere la Muntele Vezuviu.

Dl Costa a spus: „Vrem ca insula să atragă vizitatori pe tot parcursul anului, nu doar în lunile aglomerate de vară.

„Turismul trebuie să fie durabil, dar Santo Stefano va fi mai mult decât atât.”

“Va fi un hub pentru academicii mondiali care se vor întâlni să discute probleme cheie, cum ar fi politicile verzi, drepturile omului, libertatea de exprimare, cetățenia europeană și dialogul mediteranean.”

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală