O insulă din Scoţia a fost scoasă la vânzare pentru 190.000 de dolari

23 Apr. 2023, 06:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2023, 06:34 // Actual //  Lupu Eduard

Cine doreşte să evadeze din cotidian şi să se îndrepte spre o insulă izolată, fără alţi locuitori, acum ar avea ocazia. Insula Barlocco din Scoţia este scoasă la vânzare, la un preţ de peste 150.000 de lire sterline, adică 190.000 de dolari, scrie CNN.

Situată chiar în largul coastei sudice a Scoţiei, insula Barlocco este scoasă la vânzare, la un preţ de peste 150.000 de lire sterline (190.000 de dolari).

„Există încă un sentiment foarte romantic legat de a deţine propria insulă privată scoţiană, unde poţi scăpa de agitaţia vieţii de zi cu zi şi te poţi bucura de pace şi linişte în cel mai frumos peisaj din zonă”, a declarat Aaron Edgar de la Galbraith Group, agentul care se ocupă de vânzare.

Este puţin probabil ca cel care o va cumpăra să fie un navetist. Cel mai apropiat oraş se află la aproximativ şase mile distanţă, iar cea mai apropiată gară este Dumfries, la o oră de mers cu autobuzul. Londra şi Edinburgh se află la peste 350 şi, respectiv, 100 de mile distanţă.

Cu o iarbă verde luxuriantă şi stânci care se întind până la mare, insula are o suprafaţă de aproximativ 25 de acri, dar nu există clădiri pe ea, ci doar un iaz de inundaţii care asigură apă pentru animale şi animale sălbatice în lunile de iarnă.

Nimeni nu a solicitat vreodată permisiunea de a construi pe insulă, potrivit anunţului, aşa că ar fi la latitudinea cumpărătorului să investigheze posibilităţile de dezvoltare cu autorităţile locale.

La mareea joasă, se poate ajunge pe insulă pe jos, cu tractorul sau cu quadbike. În ceea ce priveşte restul timpului, există o plajă de pietriş unde pot fi ancorate bărci – „baza perfectă pentru a explora insula, a lua parte la înot în apă rece… şi a vă bucura de un picnic pe malul apei”, a adăugat Edgar.
Este situată într-un sit de interes ştiinţific special – o zonă din Marea Britanie definită ca fiind de interes deosebit datorită speciilor rare de faună sau floră pe care le conţine – şi este un refugiu pentru toate tipurile de animale sălbatice, inclusiv pescăruşi cu spatele negru şi plante rare, cum ar fi lavanda de mare de stâncă şi orhideea parfumată.

Agentul se aşteaptă la mult interes pentru acest regat în miniatură. „Am fost martorii unei cereri puternice din partea unor unor doritori naţionali şi internaţionali pentru insule private întregi, după ce ne-am ocupat de vânzarea mai multor insule din Scoţia”, a declarat Edgar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău