O nouă „țară” a apărut în Europa peste noapte. „Sunt convins că americanii nici nu ştiu numele ei”

07 Nov. 2022, 04:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Nov. 2022, 04:33 // Actual //  Lupu Eduard

Europa are o nouă „țară” pe Internet – Listenbourg. Aceasta apare deja pe „hărți”, are imn, stemă, o istorie bogată și chiar și un Mare Premiu de Formula 1. Listenbourg este, evident, o glumă, care a plecat de la o ironie la adresa americanilor care nu se pricep la geografie.

Listenbourg nu există, însă zeci de mii de internauţi au fost convinşi de existenţa acestei țări. Totul a plecat de la o glumă făcută de un francez la adresa cetăţenilor americani care nu se pricep la geografie, scrie Euronews.

A fost nevoie de doar trei zile după ce o hartă photoshopată care înfățișa Listenbourg – o țară fictivă lipită la întâmplare de peninsula iberică – a apărut pe rețelele de socializare pentru ca gluma să facă furori în întreaga lume.

La început, nu a fost nimic mai mult decât o lovitură la adresa americanilor și a presupusei lor lipse de cunoștințe de geografie.

„Sunt sigur că americanii nici măcar nu știu cum se numește această țară”, a declarat Gaspardo, utilizator Twitter, la 30 octombrie, însoțind o hartă cu o săgeată roșie care indica o bucată de pământ adăugată cu generozitate la Spania și Portugalia și colorată în verde, sugerând că este vorba despre un stat membru al UE.

Listenbourg are imn, stemă şi o istorie deja bogată

Între timp, unii au decis să ducă trollingul la un alt nivel, susținând că locul este de fapt real.

O hartă prin satelit de înaltă definiție a înlocuit-o pe cea originală, în timp ce pe Reddit a apărut rapid un canal care susținea că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1 și că astronauții săi au făcut parte dintr-o misiune pe Lună.

Alții s-au organizat rapid în jurul a ceea ce ei pretind a fi un „partid de centru extrem”, al cărui lider s-a angajat să „îmbunătățească imaginea Listenbourg în străinătate”, în timp ce presupusul său minister de interne s-a oferit deja să răspundă la orice întrebare privind documentele de identitate și vizele.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău