O nouă „țară” a apărut în Europa peste noapte. „Sunt convins că americanii nici nu ştiu numele ei”

07 Nov. 2022, 04:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Nov. 2022, 04:33 // Actual //  Lupu Eduard

Europa are o nouă „țară” pe Internet – Listenbourg. Aceasta apare deja pe „hărți”, are imn, stemă, o istorie bogată și chiar și un Mare Premiu de Formula 1. Listenbourg este, evident, o glumă, care a plecat de la o ironie la adresa americanilor care nu se pricep la geografie.

Listenbourg nu există, însă zeci de mii de internauţi au fost convinşi de existenţa acestei țări. Totul a plecat de la o glumă făcută de un francez la adresa cetăţenilor americani care nu se pricep la geografie, scrie Euronews.

A fost nevoie de doar trei zile după ce o hartă photoshopată care înfățișa Listenbourg – o țară fictivă lipită la întâmplare de peninsula iberică – a apărut pe rețelele de socializare pentru ca gluma să facă furori în întreaga lume.

La început, nu a fost nimic mai mult decât o lovitură la adresa americanilor și a presupusei lor lipse de cunoștințe de geografie.

„Sunt sigur că americanii nici măcar nu știu cum se numește această țară”, a declarat Gaspardo, utilizator Twitter, la 30 octombrie, însoțind o hartă cu o săgeată roșie care indica o bucată de pământ adăugată cu generozitate la Spania și Portugalia și colorată în verde, sugerând că este vorba despre un stat membru al UE.

Listenbourg are imn, stemă şi o istorie deja bogată

Între timp, unii au decis să ducă trollingul la un alt nivel, susținând că locul este de fapt real.

O hartă prin satelit de înaltă definiție a înlocuit-o pe cea originală, în timp ce pe Reddit a apărut rapid un canal care susținea că Listenbourg are propriul Mare Premiu de Formula 1 și că astronauții săi au făcut parte dintr-o misiune pe Lună.

Alții s-au organizat rapid în jurul a ceea ce ei pretind a fi un „partid de centru extrem”, al cărui lider s-a angajat să „îmbunătățească imaginea Listenbourg în străinătate”, în timp ce presupusul său minister de interne s-a oferit deja să răspundă la orice întrebare privind documentele de identitate și vizele.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău