O nouă țară din UE ia măsuri drastice pentru criza energetică. Fără mașini duminica, iar aerul condiționat cu porția

31 Mai 2022, 10:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2022, 10:43 // Actual //  Lupu Eduard

Criza energetică a afectat statele europene după invazia Rusiei în Ucraina. Liderii europeni caută soluții pentru a renunța la dependența de energia rusească. După Italia și Spania, Grecia ia primele măsuri pentru a face economie. Executivul elen a anunțat mai multe măsuri, printre care „porționarea” aerului condiționat pe perioada verii și interzicerea circulației autoturismelor în zilele de duminică.

Grecia urmează modelul Italiei și Spaniei și anunță măsuri de economisire a energiei electrice. Ministrul Mediului, Kostas Skrekas, a vorbit luni despre deciziile luate de executivul elen, precizând că, în curând, va fi anunțat un plan național de economisire.

Totuși, primele măsuri au început să fie anunțate, printre acestea fiind și reducerea numărului de aparate de aer condiționat din sectorul public. Oficialul a precizat că în vara lui 2021, cererea de energie electrică a atins un prag record din cauza caniculei.

„Împreună cu miniștrii responsabili, Theodoros Skylakakis și Makis Voridis, planificăm o serie de măsuri și acțiuni care să permită sectorului public să economisească energie. Pentru că anul trecut cu canicula am ajuns la o cerere record, aparatul de aer condiționat dacă îl reglăm la 26 de grade obținem cel mai bun rezultat în ceea ce privește calitatea aerului și economia de energie”, a spus ministrul Mediului, Kostas Skrekas, vorbind pentru SKAI.

În cadrul întâlnirii cu președintele Consiliului Europei, premierul grec a susținut că vor urma modelul spaniol, care include teleworking pentru funcționarii publici de trei ori pe săptămână. De asemenea, vor fi oferite și stimulente pentru favorizarea utilizării mijloacelor de transport în comun, pentru a combate criza energetică.

n ceea ce privește circulația, vor fi modificări și cu privire la limita de viteză pe autostradă, aceasta fiind redusă. În orașe și sate, duminica va fi interzis circulația cu autovehiculul. Executivul elen își propune să convingă cetățenii să renunțe la cursele interne cu avionul, în favoarea trenurilor.

Deși nu a fost anunțat încă planul național de economisire a energiei oficial, premierul elen a oferit o serie de detalii care arată faptul că este posibil ca statul să recomande sistemul teleworking pentru angajații din sectorul public, măsură aplicată deja în Italia și Spania.

Guvernul speră ca toate aceste măsuri să aducă facturi mai mici la energie și vor fi de folos pentru a reduce dependența UE de energia rusă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău