OFICIAL! Apple a înregistrat marca RealityOS: Prima cască de realitate mixtă va fi lansată în curând

31 Mai 2022, 17:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
31 Mai 2022, 17:41 // Au Bani //  MD Bani

Prima cască Apple de realitate mixtă se apropie de lansarea oficială şi urmează să folosească un sistem de operare numit RealityOS. Marca a fost înregistrată oficial de gigantul tech.

Astfel, Apple a înregistrat oficial marca RealityOS (prin Realityo Systems LLC, o firmă fără prezenţă publică), numele sistemului de operare ce va fi folosit de viitoarele produse de realitate virtuală (VR) şi augmentată (AR) ale companiei.

Numele RealityOS este cunoscut încă din 2017, când a fost descoperit prima oară în codul de iOS. S-a bănuit încă de atunci că acesta va fi numele sistemului de operare pe care Apple îl dezvoltă pentru viitoarele produse de realitate mixtă.

Prima cască Apple de realitate mixtă ar trebui să fie lansată în a doua parte a lui 2022. Nu ar fi exclus, însă, ca din cauza unor probleme de producţie, lansarea acesteiea să fie amânată pentru anul viitor.

Recent, casca a fost văzută şi testată de consiliul companiei, semn că produsul ar fi, în principiu, finalizat şi pregătit pentru producţia de masă.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău