Microsoft anunţă un nou motor de căutare, cu AI integrat, pentru Windows 11

02 Mart. 2023, 09:51
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2023, 09:51 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american Microsoft, cel mai mare producător software din lume, anunţă o actualizare a Windows 11, prin lansarea unui nou motor de căutare ce integrează AI (artificial intelligence), scrie ZF.

„În ultimele trei săptămâni, a fost lansat în preview noul motor de căutare Bing ce integrează algoritmi de inteligenţă artificială pentru peste un milion de oameni din 169 de ţări, iar noul Bing a fost extins la aplicaţiile mobile Bing şi Edge şi introdus în Skype. Actualizarea majoră a Windows 11 corespunde acestei noi ere AI, reinventează şi îmbunătăţeşte modul în care oamenii lucrează pe computer”, au transmis reprezentanţii Microsoft. Astfel, în curând, sute de milioane de utilizatori Windows 11 vor avea acces la această nouă tehnologie pentru a căuta, a dialoga, a răspunde la întrebări şi a genera conţinut direct din bara de activităţi Windows. De asemenea, taskbarul a fost îmbunătăţit prin implementarea unei casete de căutare, astfel încât toate nevoile de căutare pentru Windows să fie într-un singur loc uşor de găsit. „Ca urmare a reacţiilor utilizatorilor care folosesc noul Bing, Microsoft introduce motorul de căutare în bara de activităţi Windows pentru a oferi posibilitatea tuturor să aibă acces la informaţie“.

Caseta de căutare este una dintre cele mai utilizate funcţii Windows, cu peste jumătate de miliard de utilizatori lunar, iar acum, cu noul Bing, utilizatorii vor putea găsi răspunsurile pe care le caută mai rapid ca oricând.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit sursei citate, în urma actualizării, Windows 11 bazată pe noul Bing cu AI integrat şi noile funcţii permite utilizatorilor să rămână conectaţi cu persoanele sau informaţiile care îi interesează.

„Microsoft introduce o serie de funcţii noi care vor face mai uşoară viaţa de zi cu zi a utilizatorilor Windows. De exemplu, aceştia vor putea să-şi conecteze iPhone-ul direct la Windows, folosind aplicaţia Phone Link pentru iOS, în previzualizare. Mai mult, experienţele tactile, widget-urile pe ecran complet şi accesul rapid la aplicaţia Windows 365 disponibilă pe scară largă au fost şi ele îmbunătăţite. Actualizarea Windows 11 aduce noi funcţii AI în meniul de start, precum şi actualizări permanente pentru ca sistemul de operare să fie mai accesibil şi mai sustenabil, Microsoft îndeplinindu-şi astfel angajamentul continuu faţă de calitate şi uşurinţă în utilizare, în materie de sistem şi aplicaţii.”

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău