Oficial! Comuniștii merg la negocieri cu PSRM, privind crearea unui bloc electoral

07 Mai 2021, 06:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Mai 2021, 06:34 // Actual //  Otilia Cotruța

Partidul Comuniștilor a anunțat oficial că este dispus să meargă la negocieri cu Partidul Socialiștilor, privind crearea unui bloc electoral, informează Realitatea.md.

Acest lucru a fost anunțat prin intermediul unui comunicat de presă emis de către reprezentanții PCRM.

„Se încredințează președintelui PCRM, Vladimir Voronin și secretarului PCRM să meargă la consultări cu reprezentanții PSRM, în privința creării unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare curente, ținând cont de interesele PCRM în campania electorală.

Secretarul PCRM, Oleg Reidman, urmează să pregătească documentele privind crearea blocului electoral”, se menționează în comunicat.

Comuniștii își motivează decizia prin faptul că ar exista „pericole de venire la putere a forțelor unioniste, ceea ce ar pune în pericol independența și suveranitatea Republicii Moldova”.

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon a lansat un apel de chemare a forțelor de stânga, în special PCRM, să se unească împotriva partidelor de dreapta. Asta chiar dacă în 2011 Igor Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, după ce intrase în Parlament pe lista acestuia. Dodon, alături de colegele sale Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc, au lăsat PCRM și s-au alăturat Partidului Socialiștilor, obținând șefia PSRM-ului. Atunci, liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a numit „trădători” pe deputații transfugi și afirma că nu ar putea ierta trădarea.

Menționăm, că la 11 iulie curent în R. Moldova urmează să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală