Olaf Scholz: „Nu poate exista o revenire la relațiile de dinainte de război cu Rusia”

28 Iun. 2022, 04:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Iun. 2022, 04:47 // Actual //  Lupu Eduard

Nu poate exista o revenire la relațiile de dinainte de război cu Rusia, a declarat, luni, cancelarul german, Olaf Scholz, în timpul unei conferințe de presă în marja summitului G7 din Alpii bavarezi, în sudul Germaniei, relatează CNN.

Scholz a mai spus că războiul dus de Moscova împotriva Ucrainei reprezintă „o tăietură foarte adâncă în ceea ce privește relațiile internaționale”.

„Războiul va modela relațiile internaționale pentru foarte, foarte mult timp”, a continuat cancelarul german, în timpul conferinței de luni. „În relațiile noastre cu Rusia nu se poate reveni la perioada de dinaintea invaziei rusești în Ucraina”, a mai punctat Olaf Scholz.
În ciuda incertitudinii asupra modului în care lumea se va schimba în urma războiului, membrii G7 ar trebui să „stăpânească această schimbare” prin „a rămâne împreună și a lucra împreună îndeaproape și într-un spirit de încredere. Și asta este ceea ce ne unește, democrația, statul de drept și respectul pentru drepturile omului”, a conchis oficialul german.

Tot luni, într-un mesaj pe Twitter adresat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a exprimat luni prin videoconferinţă în faţa liderilor celor șapte state, cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări că G7 va „continua să crească presiunea” asupra lui Vladimir Putin.

„Ca G7, suntem uniţi alături de Ucraina şi vom continua să o susţinem. Pentru aceasta noi trebuie să luăm decizii dificile, dar necesare. Vom continua să creştem presiunea asupra lui Putin. Acest război trebuie să se termine”, a scris cancelarul german, gazda summitului G7, care se desfăşoară în sudul Germaniei până marţi.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 11:59
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 11:59 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Evenimentul rar de înjumătăţire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătăţirile anterioare au adus câştiguri mari pe parcurs, dar analiştii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel şi de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piaţă prin înjumătăţirea recompensei pentru “minare”, anunţă Sky News.

„Minarea” de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc şi în 2012, 2016 şi 2020 – iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Preţul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătăţire.

Investitorii speră totuşi că o creştere mare nu este departe, după ce înjumătăţirile anterioare au dus în cele din urmă la câştiguri semnificative.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău