FOTO/VIDEO Opulență saudită. Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a cumpărat cea mai scumpă proprietate din lume

12 Oct. 2021, 05:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Oct. 2021, 05:10 // Actual //  Lupu Eduard

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite este cel care a cumpărat “cea mai scumpă proprietate din lume”. Este vorba de castelul  Château Louis XIV construit între 2008 și 2011 în comuna Louveciennes din Franța, pentru care a plătit nu mai puțin de 301 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca proprietatea să devină cea mai scumpă din lume.

Castelul a fost construit de compania de dezvoltare imobiliară COGEMAD a dezvoltatorului imobiliar Emad Khashoggi, folosind tehnici și materiale tradiționale. Situată între Versailles și Marly-le-Roi, proprietatea este înconjurată de șanțuri și are o suprafață de 7.000 m2, 5.000 m2 din care sunt spații de locuit. Proprietatea îi aduce diverse omagii lui Ludovic al XIV-lea al Franței, regele Soarelui al Franței și se află pe un teren care odinioară făcea parte din moșia Versailles. Amplasat între Versailles și Marly-le-Roi, palatul nu a aparținut Regelui Soare, ci a fost construit de un miliardar saudit în memoria acestuia. Cu toate acestea, castelul seamănă la fiecare detaliu cu o clădire din secolul al XVII-lea, deși a fost finisat în anul 2011. Mai mult, deși păstrează opulența palatelor de atunci, proprietatea beneficiază de facilități moderne. Are o sală de bal, cramă, teren de squash, piscină, sală de cinema și un acvariu de mari dimensiuni.

Realitatea Live

23 Oct. 2021, 20:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Oct. 2021, 20:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Utilizatorii aplicației de TikTok din întreaga lume se ocupă cu crearea de tendinţe. Unii dintre ei devin nume cunoscute şi-şi monetizează popularitatea câştigată pe platformă. Tânărul senegalez Khabane Lame, care realizează scurte videoclipuri fără cuvinte, a trecut de la a fi şomer la acumularea unei averi impresionante.

1. Addison Rae Easterling a acumulat 5 milioane de dolari

Addison era o simplă elevă înainte de a avea succes pe TikTok şi a deveni una dintre cele mai bine plătite „staruri” ale reţelei sociale. A început cu un parteneriat cu brandul de îmbrăcăminte FashionNova şi a continuat cu mărci de masă precum Reebok şi Daniel Wellington. Apoi a colaborat cu American Eagle înainte de a-şi lansa propria companie de cosmetice, Item Beauty. Succesul ei a culminat cu lansarea unui podcast numit „Mama Knows Best”, pe care îl găzduieşte împreună cu mama ei.

2. Charli D’Amelio a obţinut 4 milioane de dolari din activitatea pe TikTok

Una dintre primele vedete TikTok, Charli Grace D’Amelio a devenit prima TikTokeriţă care a trecut pragul de 50 de milioane, apoi de 100 de milioane de urmăritori. A avut o gamă largă de experienţe care i-au dus la o avere uimitoare la vârsta de numai 16 ani.

A apărut în emisiunea „Tonight Show” a lui Jimmy Fallon, a fost prezentă la săptămâna modei de la Paris reprezentând Prada, a apărut într-un spot publicitar pentru Super Bowl şi a primit oferte din partea mai multor companii de top, inclusiv EOS Cosmetics şi Morphe. De asemenea, a jucat într-un lungmetraj şi a anunţat o serie originală Hulu.

Recent, a trecut în lumea finanţelor, anunţând un parteneriat cu aplicaţia mobilă Step, ajutând adolescenţii să obţină carduri de debit pentru a afla mai multe despre sistemul bancar.

3. Chase Hudson se poate lăuda cu 3 milioane de dolari câştigaţi pe TikTok

Cunoscut sub numele de Lil Huddy, americanul Chase Hudson este cunoscut pentru că a creat pictograma TikTok Charli D’Amelio şi pentru faptul că este reprezentat de agenţia de talente WME. A trecut de la platforma TikTok la o carieră de muzician, genul Pop-Punk. Single-ul său „Eulogy of You and Me” a fost compus împreună cu bateristul şi producătorul Travis Barker de la Blink 182 şi a apărut şi în adaptarea filmului „Downfalls High”, despre rapperul american Machine Gun Kelly, în care a jucat alături de actriţa Sydney Sweeney.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie