FOTO/VIDEO Opulență saudită. Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a cumpărat cea mai scumpă proprietate din lume

12 Oct. 2021, 05:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Oct. 2021, 05:10 // Actual //  Lupu Eduard

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite este cel care a cumpărat “cea mai scumpă proprietate din lume”. Este vorba de castelul  Château Louis XIV construit între 2008 și 2011 în comuna Louveciennes din Franța, pentru care a plătit nu mai puțin de 301 de milioane de dolari, ceea ce a făcut ca proprietatea să devină cea mai scumpă din lume.

Castelul a fost construit de compania de dezvoltare imobiliară COGEMAD a dezvoltatorului imobiliar Emad Khashoggi, folosind tehnici și materiale tradiționale. Situată între Versailles și Marly-le-Roi, proprietatea este înconjurată de șanțuri și are o suprafață de 7.000 m2, 5.000 m2 din care sunt spații de locuit. Proprietatea îi aduce diverse omagii lui Ludovic al XIV-lea al Franței, regele Soarelui al Franței și se află pe un teren care odinioară făcea parte din moșia Versailles. Amplasat între Versailles și Marly-le-Roi, palatul nu a aparținut Regelui Soare, ci a fost construit de un miliardar saudit în memoria acestuia. Cu toate acestea, castelul seamănă la fiecare detaliu cu o clădire din secolul al XVII-lea, deși a fost finisat în anul 2011. Mai mult, deși păstrează opulența palatelor de atunci, proprietatea beneficiază de facilități moderne. Are o sală de bal, cramă, teren de squash, piscină, sală de cinema și un acvariu de mari dimensiuni.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău