Ospăț în timp de ciumă! Desert, grătar, aperitive la ministerul lui Bolea – catering de 2,75 mln de lei la Agricultură

19 Feb. 2024, 11:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Feb. 2024, 11:45 // Actual //  Lupu Eduard

Cât agricultorii protestează, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova (MAIA) este preocupat de organizarea Conferinței Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Națiunilor Unite, desfășurată la Chișinău, care va întruni 300 de participanți. Pentru închirierea sălii și catering sunt prevăzute cheltuieli de 2,75 de milioane de lei, scrie realitatea.md.

Conform anunțului despre licitație, serviciile vor fi prestate în perioada 13-17 mai 2024. La pauzele de cafea, șase la număr, se vor servi ceai, cafea naturală, apă naturală (plată și minerală), 2 tipuri de suc; fursecuri de trei feluri și două tipuri de deserturi.

Prânzul zilnic de tip fourchette pentru 300 de participanți va include șapte aperitive reci și salate din diferite bucătării moderne, sortiment de murături, mezeluri feliate, brânzeturi, pește, patru tipuri de mâncăruri și colecție de tapas, condimente, fructe uscate, verdețuri și legume și sosuri. Pentru oaspeți se va amenaja un colțar cu antipaste, o stație de paste vii și se vor servi bucate la grătar.

Pentru feluri secundare se solicită cartofi, orez, un fel tradițional, spring rolls, dar și supa zilei.

Bufetul cu dulciuri va conține un desert întreg, cinci tipuri de prăjituri, fructe întregi și salată de fruncte, dar și două băuturi răcoritoare.

Menționăm că, în bugetul aprobat se include nu doar căteringul, dar și închirierea sălii unde se va desfășura conferința, a birourilor pentru ședințe, oficiali, secretariat, presă, cu piesele de mobilier necesare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Apr. 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

În cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, fostul premier Ion Chicu a adus în discuție procedura de concesionare a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, criticând faptul că aceasta nu respectă legislația și este afectată de nereguli.

Chicu a subliniat că, conform legii cu privire la întreprinderile de stat, procedura de locațiune a spațiilor comerciale trebuie să se desfășoare conform unor criterii clare și transparente, însă acest lucru nu s-ar întâmpla în cazul concesionării de la Aeroportul Chișinău. El a menționat că au fost depuse denunțuri la Procuratura Anticorupție, semnalând încălcări ale legii în desfășurarea acestui proces.

”Iarăși, facem abstracție de cifre. Acum, când îi aud pe aceștia, o să mă abțin. Care vin și spun că toată gâlceava, animozitatea în jurul acestei licitații, este din cauza că ei nu vor ca Șor să fie scos de acolo, eu vreau să întreb oamenii ce îi încurcă pe ăștia de la guvern să-l scoată pe Șor acolo”, a punctat fostul premier.

Fostul premier a susținut că este inacceptabil ca procedura de concesionare să se desfășoare în afara legii și că este necesar ca autoritățile să acționeze în conformitate cu prevederile legale pentru a asigura un proces corect și transparent. El a evidențiat faptul că procesul ar trebui să fie gestionat într-o manieră echitabilă, fără a favoriza anumite companii sau interese.

„Ce să facă următorul guvern? Pe ăștia tot așa o să-i măture? De ce să nu faci corect procedura acum? Cu atât mai mult că această companie (Lagardere n.r), din câte știm, nu este cea mai curată și strălucită, cu o istorie penibilă în România. Aici e înregistrată într-un cămin, nu știu pe unde. Despre asta este vorba”, se întreabă retoric fostul premier.

Chicu a ridicat întrebări cu privire posibilele influențe din partea anumitor actori politici. „Dumneavoastră nu vă provoacă suspiciuni faptul că asemenea active foarte atrăgătoare și care generează profituri semnificative. Deja la a doua licitație participă doar o companie. Că prima a fost a doua”, a conchis fostul premier.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău