Pana în aer: Un avion cu peste o sută pasageri a rămas fără combustibil la granița cu Germania

20 Nov. 2023, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
20 Nov. 2023, 10:10 // Actual //  bani.md

Un Airbus A320 în proprietatea companiei aeriene britanice Easyjet a fost implicat într-o situație de urgență la granița dintre Germania și Elveția. Aflat într-un zbor de la Nisa către Geneva, avionul a confruntat turbulențe severe, ceea ce a determinat piloții să renunțe la prima încercare de aterizare. Pe măsură ce treceau peste granița germană, echipajul a constatat că rezervorul Airbus A320 era a aproape gol, impunând o necesitate imediată de a găsi o soluție rapidă și sigură pentru a face față acestei situații critice.

După aterizarea întreruptă de la Geneva, zborul U21326 a vizat inițial o aterizare de siguranță pe aeroportul din Basel, dar a trebuit să renunțe la aterizare din cauza rafalelor puternice de vânt. Avionul tocmai intrase în spațiul aerian german când piloții și-au dat seama că o întoarcere la Basel era imposibilă din cauza lipsei de kerosen.

Airbus A320 a decolat inițial conform planului de la Nisa, marți seara, în jurul orei 18:30, apoi a zburat peste Alpi. O oră mai târziu, totuși, rafale de vânt peste Lacul Geneva au fost atât de puternice încât Airbus A320 a oprit din nou la mai puțin de 400 de metri deasupra solului și s-a întors spre nord, spre Basel, relatează ksta.de, citat de StiriDiaspora.

Cu toate acestea, aeronava Easyjet a fost nevoită să renunțe la aterizarea la Basel din cauza unei furtuni. Avionul s-a îndreptat spre Germania, când echipajul  a primit un mesaj de avertizare din cauza nivelului scăzut de combustibil.

Piloții au declarat o urgență aeriană în jurul orei 20:00 și nu au mai putut reveni la Basel, după cum arată înregistrările serviciului de date de zbor „Flightradar24”. Prin urmare, echipajul s-a văzut nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Zurich în jurul orei 20:20. Easyjet nu a oferit inițial alte informații despre incident.

Potrivit echipajului, în acest moment aeronava avea combustibil doar pentru încă 18 minute de zbor, presupunând că condițiile pentru Airbus A320 ar fi fost optime. În cazul unor turbulențe severe sau al unor restricții ulterioare din cauza furtunii, consumul de kerosen ar fi putut fi semnificativ mai mare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO