Până-n cer și înapoi: Cât costă o călătorie în racheta lui Jeff Bezos

26 Mai 2021, 07:12
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
26 Mai 2021, 07:12 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Blue Origin, susținut de Jeff Bezos, scoate la licitație bilete pentru a fi unul dintre cei șase pasageri ai navei New Shepard în primul zbor care va fi lansat doar cu un echipaj complet.

Nava New Shepard nu va avea piloți și va zbura autonom, scrie Entrepreneur.

Potrivit companiei, nava a avut 15 misiuni consecutive de succes, fără echipaj, iar testele de evacuare au fost unele reușite.

Călătoria de 11 minute va fi lansată în spațiul suborbital pe 20 iulie de la Launch Site One, situat în Munții Guadalupe din vestul Texasului.

Din 20 mai, cea mai mare ofertă actuală pentru un loc în spațiu a fost de 2,8 milioane dolari.

Nava, numită după faimosul astronaut american Alan Shepard, va fi lansată într-o zi istorică pentru explorarea spațiului.

„În urmă cu 60 de ani, Alan Shepard a făcut istorie devenind primul american care a zburat în spațiu. În deceniile de atunci, mai puțin de 600 de astronauți au fost în spațiul de deasupra liniei Kármán pentru a vedea Pământul fără margini”, a spus compania.

Licitarea online pentru râvnitul loc de la bord va continua până pe 19 iunie, când va trece la o licitație online live. Pasagerii interesați de New Shepard pot licita pentru un loc prin intermediul site-ului Blue Origin.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.