Pașaportul moldovenesc a devenit mai puternic. A urcat două poziții în TOP

13 Oct. 2022, 14:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Oct. 2022, 14:59 // Actual //  MD Bani

A fost publicat topul celor mai puternice pașapoarte din lume în 2022. Topul este realizat în funcție de numărul de destinații pe care deținătorii lor le pot accesa fără o viză prealabilă. Indexul se bazează pe date exclusive de la Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) – cea mai mare și mai precisă bază de date de informații de călătorie.

Astfel, în 2022, pașapoartele emise în Republica Moldova au devenit mai puternice, urcând două poziții în TOP, clasându-se pe locul 48. Astfel, deținătorii de pașapoarte moldovenești pot călători în 120 țări fără a avea nevoie de viză prealabilă. În 2021, se regăsea pe locul 50 în clasament.

Pașapoartele emise în România se regăsesc în TOP pe locul 16, alături de Chile și Monaco, ceea ce înseamnă că deținătorii pot călători fără viză în 174 de țări.

Cele mai puternice pașapoarte din lume sunt emise de Japonia, deținătorii de pașapoarte emise pot călători în 193 de țări. Topul este urmat de Singapore și Coreea de Sud, deținătorii pot călători în 192 de țări.

TOP 5 cele mai puternice pașapoarte din lume:

  1. Japonia – 193 de țări;
  2. Singapore, Coreea de Sud – 192 de țări;
  3. Germania, Spania- 190 de țări;
  4. Finlanda, Italia, Luxemburg – 189 de țări;
  5. Austria, Danemarca, Olanda, Suedia – 188 de țări.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău