Maib freelance – primul card din Moldova dedicat freelancerilor și liber-profesioniștilor cu beneficii unice

13 Oct. 2022, 14:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
13 Oct. 2022, 14:24 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib lansează un nou produs pe piață – cardul maib freelance. Este o soluție universală și ideală pentru freelanceri și liber-profesioniști, care permite transferul gratuit al banilor din portofelul electronic PayPal pe contul de card. Astfel poți rapid, fără griji și, cel mai important, fără comision să obții acces la banii câștigați.

Încă un avantaj al noului card – consultație gratuită la completarea declarației pe venit și în procesul deschiderii întreprinderii individuale.

De două ori pe lună poți comanda mâncare cu livrare gratuită pe straus.md în sumă de peste 150 de lei, precum și beneficiezi de 50% reducere la călătoriile cu taxi.

Maib freelance garantează deținătorului cardului reduceri și oferte speciale în timpul călătoriilor, pentru studii, cumpărături și utilizarea diverselor servicii. Toate privilegiile oferite de noul card sunt disponibile în secțiunea dedicată maib freelance din chatbot-ul Visa Concierge. Tot aici vei primi codurile promoționale pentru reduceri sau servicii gratuite.

Alte detalii importante despre maib freelance:

  • este de tip Visa Gold Rewards și se eliberează gratuit
  • deservire gratuită în cazul plăților cu cardul de peste 3000 de lei pe lună
  • contul de card poate fi deschis în una din cele trei valute: MDL, USD și EUR
  • primești acces la banking modern prin aplicația

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Deși este gândit pentru freelanceri și liber-profesioniști, orice client poate solicita emiterea cardului și beneficia de tot pachetul de oferte unice. Click aici pentru a afla mai multe detalii despre noul card de la maib.

Maib freelance – un singur card pentru toate, simplu, ușor și liber!

P.

Realitatea Live

10 Dec. 2024, 13:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
10 Dec. 2024, 13:42 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

O nouă Bursa de Valori va fi înființată Chișinău. Această investiție strategică vine din partea Bursei de Valori București, care va contribui la crearea unei burse moderne, adaptate necesităților economiei noastre, a annțat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, într-o postare pe Facebook.

„Vom avea o bursă de valori care să servească și să susțină necesitățile economiei noastre. Statul va fi acționar cu o participație, iar acest lucru ne va permite să influențăm direcția de dezvoltare a Bursei și să menținem angajamentul ferm de a dezvolta piața de capital din Moldova”, a subliniat ministrul Alaiba.

Potrivit lui Alaiba, o bursă de valori oferă posibilitatea de a investi în instrumente financiare, ceea ce va contribui la creșterea economiilor și la dezvoltarea fondurilor de pensii și asigurări private. Totodată, companiile locale vor avea acces mai ușor la capital din România și din alte colțuri ale lumii, datorită tehnologiilor avansate de tranzacționare.

Printre beneficiile principale ale acestui proiect se numără se numără posibilitatea ca toți cetățenii să investească în instrumente financiare ce vor sprijini fondurile de pensii și asigurările private, accesul mai rapid al companiilor locale la capital românesc și internațional, atragerea investitorilor instituționali globali, care vor contribui la integrarea companiilor noastre în lanțurile valorice globale, conectarea pieței Moldovei la piețele europene și accelerarea dezvoltării pieței noastre de capital și parteneriatul cu Bursa de Valori București, care aduce expertiză și credibilitate internațională.

Piața de capital din Moldova este subdezvoltată și nu contribuie suficient la finanțarea, gestionarea riscurilor și nevoile investiționale ale economiei. În listing-ul bursier sunt 18 companii, dintre care 11 sunt bănci care sunt obligate prin lege să se listeze la bursă.

Piața de capital dar și Bursa de Valori din Republica Moldova au apărut organizat. După ce țara noastră va a obținut independența și a decis că va avea o economie de piață, au fost adoptate o serie de legi, prin care cea mai mare parte a proprietății publice a trecut în proprietate privată. Astfel, în 1991 a fost adoptată Legea cu privire la privatizare, în 1992 – cea cu privire la societățile pe acțiuni, în 1993 – Legea cu privire la Hârtiile de valoare și Bursele de Valori iar în 1994-1995 a decurs procesul de privatizarea în masă.

Conform legii privatizării, Republica Moldova a ales următoarea cale de privatizare a patrimoniului public: reorganizarea întreprinderilor de stat în societăți pe acțiuni, emiterea de către acestea a acțiunilor pe care să le vândă la licitație, iar oamenii, prin intermediul fondurilor fiduciare sau a asociațiilor de cetățeni, să procure aceste acțiuni contra bonuri patrimoniale. În acest mod au fost privatizate circa 1.400 de societăți pe acțiuni iar când a început să funcționeze bursa, la 26 iunie 1995 mai existau pe lângă acestea 43 fonduri de investiții, 10 companii fiduciare și peste trei milioane de acționari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală