Persoanele defavorizate din Chișinău vor beneficia de ajutoare financiare cu prilejul sărbătorilor de Paști

20 Apr. 2022, 10:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Apr. 2022, 10:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cu prilejul sărbătorilor de Paști, Primăria Municipiului Chișinău informează că circa 12 mii de persoane/familii defavorizate din Capitală și din suburbii vor beneficia de ajutoare materiale unice. Conform responsabililor, valoarea totală a ajutoarelor oferite este de circa 2,2 milioane de lei, scrie Realitatea.md.

Așadar, sursele financiare prevăzute în acest scop vor fi distribuite după cum urmează:

1630 persoane vor beneficia de ajutor material unic în mărime de 500 lei, prin intermediul programului cu destinație specială, dintre care:

  • 777 persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova”;
  • 853 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Chișinău;

„9182 persoane vârstnice, persoane cu dizabilități severe, accentuate şi medii, beneficiare de compensații sau abonamente pentru călătoria în transportul public, aflate la evidența structurilor teritoriale de asistență socială, a căror pensii nu depășește suma de 1450 lei, vor beneficia de ajutor material unic în mărime de 100 lei”, se arată în nota informativă a Primăriei.

Totodată, 990 de persoane social vulnerabile vor beneficia de ajutor material unic, în baza cererii şi necesităților evaluate, în sumă de 422650 lei.

De menționat că, persoanele încadrate în această categorie urmează să încaseze ajutorul menționat prin intermediul oficiilor poștale ale Î.S. „Poşta Moldovei” în perioada 20 aprilie – 20 iulie.

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău