Peste 20 de designeri autohtoni vor participa la Moldova Fashion Days Rebirth

12 Apr. 2021, 16:45
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Apr. 2021, 16:45 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pe data de 24 aprilie va avea loc o nouă ediției a Moldova Fashion Days în care vor fi prezentate colecțiile pentru sezonul primăvară – vară. Evenimentul va avea loc online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În cadrul evenimentului designerii autohtoni vor prezenta tendițele acestui sezon.

Show-ul va fi organizat în patru blocuri, astfel publicul va putea urmări câte cinci colecții ale designerilor autohtoni, de la cele pentru copii, ținute sport, de zi sau cele de cocktail, până la colecțiile cu ținute de ocazii.

Ediția propune un nou concept: „Moldova Fashion Days Rebirth”, ceea ce înseamnă că designerii au ocazia să-și renască spiritul creativ în pofida provocărilor la care au fost supuși. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezentate și istoriile din spatele colecțiilor, precum și sursa de inspirație a acestora.

Potrivit directoarei executive a Asociației Patronale din Industria Ușoară, Marcela Lozovanu, în această perioadă producătorii autohtoni promovează modul ecologic de creație a colecțiilor.

„Brandurile locale adoptă conceptele modei sustenabile și creează ținute vestimentare de calitate înaltă, care nu se demodează atât de repede și pot fi purtate un timp îndelungat. În același timp, designerii își ajustează oferta pentru a fi mai aproape de consumatori”, a declarat Marcela Lozovanu.

Aceasta mai menționează că în 2021 shopping-ul online al brandurilor autohtone prinde viață.

„Distanța socială a schimbat modul de interacțiune dintre persoană și brand, motiv ce a declanșat o nouă provocare pentru industria modei din Republica Moldova. Tendința globală de a susține dezvoltarea unui shopping mai rațional, păstrând contactul personal chiar și la distanță, ne-a motivat să venim și noi cu o transformare digital”, ne-a mai spus directoarea APIUS.

Evenimentul va putea fi urmărit pe data de 24 aprilie pe paginile oficiale de Facebook: Din Inimă, Moldova Fashion Days, APIUS, pe paginile partenerilor media și pe paginile sponsorilor evenimentului.

„Moldova Fashion Days” face parte din campania „DININIMA” al cărui scop este să promoveze brandurile locale și să motiveze consumatorii să cumpere produsele realizate pe piața internă. Evenimentul este organizat de APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și DININIMĂ și este susținut de către partenerii strategicii USAID, Sweden Sverige și UKaid.

Printre brandurile care își vor prezenta colecțiile sunt Mini Lady, Rodica Nicov, Tricon & My REVIVAL, etc.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală