Microsoft va cumpăra o companie de recunoaştere a vorbirii. Va plăti o sumă impresionantă

12 Apr. 2021, 18:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Apr. 2021, 18:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Microsoft a anunţat luni că va cumpăra compania de recunoaştere a vorbirii Nuance Communications cu 56 USD pe acţiune, cu aproximativ 23% peste preţul său de închidere vineri. Acordul valorează aproximativ 16 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Compania negociază şi cumpărarea aplicaţiei de chat Discord pentru aproximativ 10 miliarde de dolari, scrie Aleph News.

Microsoft a făcut un efort pentru a cumpăra afacerea americană a TikTok anul trecut pentru aproximativ 30 de miliarde de dolari înainte ca afacerea să fie deraiată.

Achiziţia Nuance reprezintă cea mai mare achiziţie Microsoft de când a cumpărat LinkedIn, cu peste 26 miliarde dolari, în 2016. Luna trecută, Microsoft a finalizat achiziţia companiei de jocuri Zenimax, de 7,6 miliarde dolari.

Nuance obţine venituri prin vânzarea de instrumente pentru recunoaşterea şi transcrierea vorbirii în vizitele la cabinetul medical, apeluri de servicii pentru clienţi şi mesaje vocale. În anunţul său, Microsoft a declarat că tehnologia Nuance va fi utilizată pentru produsele cloud Microsoft pentru îngrijirea sănătăţii, care au fost lansate anul trecut.

Nuance a raportat un profit net de 7 milioane de dolari la venituri de aproximativ 346 de milioane de dolari în al patrulea trimestru al anului 2020. Nuance a fost fondată în 1992 şi avea în septembrie 7.100 de angajaţi.

Nuance are o reputaţie puternică pentru tehnologia sa de recunoaştere vocală şi a fost considerată o ţintă de achiziţie pentru companii precum Apple, Microsoft şi multe altele.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală