Philip Morris International a lansat Raportul Integrat, care prezintă progresele și provocările din 2022

27 Apr. 2023, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
27 Apr. 2023, 11:30 // Actual //  MD Bani

Philip Morris International (PMI) a publicat cel de-al patrulea Raport Integrat anual, care cuprinde progresele înregistrate în atingerea obiectivelor de sustenabilitate, dar și informații actualizare despre tranziția companiei către un viitor fără fum. Raportul scoate în evidență eforturile companiei în cercetarea științifică a produselor fără fum, reducerea deșeurilor post-consum, și nu în ultimul rând crearea unui mediu sigur și productiv pentru angajați, notează InfoMarket.

În Raportul său Integrat pentru anul 2022, Philip Morris International a prezentat progresele obținute în două categorii: impactul produselor și impactul operațiunilor.

Principala ambiție a companiei este cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum. În raport se menționează că pentru PMI este vital ca alternativele țigărilor tradiționale să fie evaluate minuțios și fundamentate științific din perspectiva impactului asupra sănătății. Investițiile totale din spatele produselor fără fum au constituit peste 10 miliarde de dolari către anul 2022.

„În pofida multiplelor provocări, 2022 a fost un an remarcabil, care i-a unit pe angajații noștri și ne-a permis să atingem rezultate palpabile în atingerea scopului nostru”, a declarat Jacek Olczak, CEO al PMI.

În Raportul Integrat se arată că în 2022, produsele fără fum au reprezentat 32.1% din veniturile Philip Morris International, iar aproape 30 milioane de fumători adulți au trecut la alternativele dezvoltate de PMI și fundamentate științific.

„Suntem tot mai aproape de ambiția noastră, și anume să devenim către anul 2025 o companie în care produsele fără fum ocupă un loc majoritar, ca într-un final să renunțăm la țigări. Deși o transformare de această amploare și complexitate nu poate fi realizată peste noapte, ne angajăm să o realizăm cât mai curând posibil. Prin cooperare constructivă vom accelera ritmul schimbărilor semnificative și importante, și vom finaliza transformarea noastră”, a menționat Jacek Olczak.

Comercializarea responsabilă este o altă prioritate a PMI. Astfel, compania a continuat implementarea programelor de prevenire a accesului minorilor la produse de tutun în punctele de vânzare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Ne conducem de cele mai stricte reguli atunci când realizăm comercializarea produselor de tutun și alternativelor fără fum. Regulile noastre sunt deseori mai stricte decât legislația locală. Noi nu încurajăm oamenii să înceapă să fumeze și susținem renunțarea totală la consumul de nicotină. Produsele noastre fără fum sunt destinate doar fumătorilor adulți, care de altfel ar continua să fumeze. Deși, nu sunt lipsite de riscuri, aceste produse nu ard tutunul și generează niveluri scăzute de substanțe chimice în comparație cu țigările, fiind o alegere mai bună decât continuarea fumatului”, afirmă managerul general Philip Morris Moldova, Elena Naumenko.

Conștient de importanța reducerii deșeurilor post-consum, Philip Morris International s-a focusat pe programele de colectare a dispozitivelor electronice fără fum scoase din uz. În 2022, centrele specializate CIRCLE au reușit să obțină o rată de reciclare a produselor fără fum de 86%. Anul trecut și reprezentanța companiei din Republica Moldova a reușit să realizeze primul export de dispozitive electronice destinate reciclării.

„Începând cu anul 2018, atunci când a fost lansat în Moldova sistemul de încălzire al tutunului, Philip Morris și-a propus să colecteze dispozitivele uzate, pentru a contribui la un mediu curat. Datorită atitudinii responsabile a consumatorilor și a partenerilor companiei noastre, a fost posibil să realizăm acest obiectiv important. Până în prezent, am reușit să transmitem centrului de reciclare PMI aproximativ 1,5 tone de dispozitive sau 50% din volumul total al produselor fără fum colectate”, a declarat Elena Naumenko.

Nu în ultimul rând, Raportul Integrat scoate în evidență impactul operațional, și anume interacțiunea companiei cu angajații.

„Angajații noștri sunt promotorii inovației și a misiunii companiei. Ne-am angajat să le asigurăm un mediu de lucru sigur și să contribuim la starea lor de bine. În acest sens, am decis să menținem sistemul hibrid de lucru, astfel, angajații care au nevoie de a lucra de la distanța pot în continuare face acest lucru. La fel, oferim diverse oportunități de dezvoltare și posibilități de avansare profesională”, menționează managerul Philip Morris Moldova.

La nivel global, PMI s-a angajat să minimizeze impactul operațiunilor companiei asupra mediului înconjurător prin reducerea emisiilor totale de CO2e din lanțul valoric, trecerea la energie regenerabilă, precum și la automobile electrice.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău