Piața imobiliară își reduce din turații! Vânzătorii țin cu dinții de prețul apartamentelor

15 Oct. 2022, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Oct. 2022, 09:24 // Actual //  Lupu Eduard

Scumpirile din ultimul au majorat prețurile la  apartamentele din Chișinău. Nicolai Probin, administratorul Ador Imobil a declarat pentru RUPOR.MD  că, în prezent, pe piața imobiliară se atestă o reducere a tranzacțiilor. Cauza este scumpirea creditelor, dar și inflație. Achizițiile sunt făcute  preponderent cu bani cash.

Referindu-se la prețuri, Porubin spune că: „nu observam că vânzătorii au redus prețurile, dimpotrivă în prezent se atestă un aflux al ofertelor de apartamente. Cumpărătorului dacă îi place apartamentul atunci negociază prețul. Dacă anterior se făcea un rabat de 1000 – 1500 euro, în prezent se poate ajunge și la 3000 de euro”.

Oferta de apartamente a rămas neschimbată, în timp ce cererea s-a dus în jos

„Populația se uită în primul rând la apartamentele noi, dar în condițiile în care există un moratoriu pe construcții prețurile se mențin la un nivel înalt, dar cine vrea să cumpere cu bani mai puțini se uită la piața secundară”, a explicat Porubin.

În varianta albă cele mai căutate apartamente cu o cameră – 45-50 metri pătrați, la cele cu două camere suprafața ajunge la 60-80 metri pătrați, iar cele cu trei odăi de la 80-110 metri pătrați.

Prețul mediu al locuințelor noi variază de la 900 la 1000 euro metrul pătrat, cu reparație ajunge la 1200 euro. Pe piața secundară prețurile sunt de la 850 la 950 euro metru pătrat.

Realitatea Live

23 Feb. 2024, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Feb. 2024, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că Grecia este pe cale să încheie un acord important privind migrația cu India, în vederea atragerii de forță de muncă calificată și necalificată în sectoarele cheie ale economiei, precum agricultura, construcțiile și turismul.

Potrivit declarațiilor premierului, se estimează că acordul va fi semnat în luna martie și va fi apoi supus ratificării Parlamentului. Conform prevederilor acestui acord, lucrătorii necalificați vor putea sta în Grecia pentru o perioadă de până la cinci ani, însă după 18 luni vor fi obligați să se întoarcă în India pentru o perioadă de șase luni înainte de a reveni în Grecia. Pe de altă parte, lucrătorii calificați vor primi permise de rezidență pentru o perioadă de trei ani consecutive.

Această înțelegere face parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului grec, care vizează atragerea a aproximativ 40.000 de lucrători din țările partenere, inclusiv Armenia, Georgia, Republica Moldova, Filipine și Vietnam. Obiectivul principal al acestor acorduri este să rezolve problema deficitului masiv de forță de muncă cu care se confruntă Grecia.

Acest efort vine ca răspuns la adoptarea unei legi în perioada Crăciunului, care facilitează angajarea legală a migranților care lucrează deja în Grecia. Guvernul elen are în plan și îmbunătățirea procedurilor administrative pentru a accelera procesul de emitere a permiselor de rezidență și reînnoirea acestora.

Astfel, Grecia face pași importanți pentru a atrage și integra forța de muncă din alte țări, contribuind astfel la creșterea economică și la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii săi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău