A.S.I.C.S. și ambasada Bulgariei au inaugurat terenul de minifotbal de la Liceul ”Olimpii Panov”, Taraclia

14 Nov. 2023, 12:53
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
14 Nov. 2023, 12:53 // Slider //  MD Bani

Proiectul “Sportul unește societatea” a culminat cu deschiderea terenului de minifotbal, construit la Liceul ”Olimpii Panov” din Taraclia.  Acest teren reprezintă premiul câștigat de echipa liceului, care s-a impus la campionatul de minifotbal pentru copii din localități cu etnici bulgari, organizat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), cu suportul financiar al Guvernului Bulgariei.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova, Maya Dobreva și președintele de onoare A.S.I.C.S., Plamen Milanov au tăiat panglica de inaugurare a arenei, în cadrul unui eveniment special, care a reunit mai mulți oficiali din cadrul administrației locale și de stat.

Maya Dobreva, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bulgariei în Republica Moldova

”Astăzi marcăm realizarea cu succes a proiectului ”Sportul unește societatea”, finanțat prin programul ”Bulgarian Aid for Development”, desfășurat și cofinanțat de Asociația A.S.I.C.S. Felicitări elevilor care au câștigat pe teren dreptul de a avea acest stadion. Vreau să mulțumesc echipei A.S.I.C.S. în persoana președintelui de onoare, Plamen Milanov pentru munca și efortul suplimentar, dar și pentru asumarea responsabilității realizării acestui proiect, care a depășit așteptările noastre. Am demonstrat împreună că împărtășim aceleași viziuni în susținerea tinerelor generații. Este cea mai bună investiție pentru viitor!”

Președintele de onoare A.S.I.C.S. a precizat că edificarea acestui stadion a fost o chestiune de onoare, în ciuda provocărilor, inclusiv de ordin tehnic și financiar.

Plamen Milanov, președinte de onoare A.S.I.C.S.

Bugetul inițial pentru construcția acestui teren a crescut din cauza situației economice care s-a înrăutățit peste tot în lume, dar și din cauza unor lucrări suplimentare de nivelare a terenului. Am luat însă decizia fermă de a duce la capăt proiectul prin majorarea contribuției financiare. Cu această ocazie vreau să-i mulțumesc companiei Geosport, în persoana domnului Veaceslav Pîslari, care ne-a oferit o reducere, ceea ce îi face și pe ei investitori în acest proiect, nu doar constructori. Salut prezența la acest eveniment și a secretarului de stat, domnul Sergiu Gurin. Educația și sportul merg mână în mână și pentru A.S.I.C.S. ambele domenii sunt importante. Aveți respectul și susținerea Asociației A.S.I.C.S. și suntem gata să contribuim cu experiență și finanțare pentru a realiza proiecte importante pentru țară.”

Sergiu Gurin, secretar de stat în domeniul Tineretului și Sportului, MEC

Țara noastră este acum în proces de integrare europeană. Guvernul face tot posibilul ca să îmbunătățească nivelul de trai, inclusiv prin intermediul proiectelor inițiate de Asociația A.S.I.C.S. Vă mulțumim mult pentru că acest proiect nu este unicul – în țară sunt multe proiecte pe care le-ați realizat și care contribuie la o viață mai bună, iar noi să ne putem bucura de asemenea proiecte. 

Lucrările de amenajare a terenului de minifotbal au fost realizate la standarde europene de compania Geosport Group.

Veaceslav Pîslari, director general ”Geosport Group”

”Este un merit deosebit al echipei A.S.I.C.S., care a crezut până la final în acest proiect. Zi și noapte au fost alături de noi – au mers până în pânzele albe pentru a se ține de promisiunea făcută acestor copii talentați, care merită acest teren. Mă copleșesc emoțiile, sunt fericit pentru că în spatele nostru rămân urme. Fotbalul unește și nu contează cine suntem, bulgari, români, ruși – toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Felicitări pentru această inițiativă!”  

Terenul de minifotbal a fost câștigat de echipa de la liceul ”Olimpii Panov” la un campionat, care a reunit la start 12 echipe de copii din sate și orașe din raioanele Taraclia, Leova, Cahul, Cantemir și din UTA Găgăuzia, unde există comunități de etnici bulgari.

Proiectul ”Sportul unește societatea” (campionatul și terenul de minifotbal) a fost realizat în perioada martie-octombrie 2023 de către Asociația A.S.I.C.S. și este finanțat de Guvernul Bulgariei prin intermediul Agenției Bulgarian Aid for Development și cofinanțat de A.S.I.C.S. Bugetul total al proiectului este de aproape 90 de mii de euro, dintre care 68 de mii de euro reprezintă finanțare europeană.

Susținem pentru că ne apasă!

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău