Planul care vrea să salveze lumea de la extincție va fi discutat la Paris. Este nevoie de 1.000 de miliarde de dolari

29 Mai 2023, 08:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 08:26 // Actual //  Lupu Eduard

Liderii mondiali se vor întâlni la Paris pentru a discuta un nou plan de urgență pentru a reduce poluarea, prin investiții masive în energia verde.

La Paris, în perioada următoare se va organiza un mare summit mondial, care are o misiune importantă: salvarea omenirii de la extincție.

Summitul mondial ”Power Our Planet” va fi prezidat de președintele Macron și de prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

Campania ”Power Our Planet”, este coprezidată de prim-ministrul Mia Mottley din Barbados, solicită o schimbare radicală în modul în care funcționează sistemele financiare mondiale pentru a oferi națiunilor sărace și în curs de dezvoltare din lume acces la finanțarea de care au nevoie urgentă, pentru a accelera tranziția către energia curată, pentru a-și consolida rezistența la dezastrele naturale și pentru a răspunde celor mai urgente nevoi ale lor.

Planul de salvare a omenirii

La Paris se vor discuta și soluții de finanțate pentru țările sărace care trebuie să fie ajutate să își finanțeze programele naționale de reducere a poluării.

”Respectarea promisiunilor deja făcute și anume să livreze cele 16,7 miliarde de dolari restante din cele 100 de miliarde de dolari angajate în finanțarea pentru climă pentru țările cu venituri sărace. Să transfere 100 de miliarde de dolari din programele de finanțare a Băncii Mondiale de la țările bogate la țările sărace. Să crească bugetele de ajutor extern și să promulge taxe globale pe emisiile de carbon”, explică un oficial, despre discuțiile care vor fi abordate la Paris.

Este nevoie de 1.000 de miliarde de dolari

De asemenea, este nevoie de un program de finanțare de până la 1.000 de miliarde de dolari, pentru a crea politici publiceși proiecte care să prevină dezastrele naturale și pandemiile.

”Un acces sporit la finanțare ar contribui la consolidarea capacității guvernelor de a rezista la schimbările climatice, de exemplu: ajutând 1,5 milioane de agricultori din Zambia să reziste la dezastre climatice precum seceta și inundațiile, protejând 1,8 milioane de hectare de teren din Ghana până în 2030. Trebuie să punem capăt defrișărilor din Amazonia braziliană până în 2030. De asemenea trebuie investiții pentru consolidarea rezistenței rețelelor electrice naționale din țări insulare precum Antigua și Barbuda pentru a rezista uraganelor de categoria 5”, a mai comentat oficialul, citat de rockefellerfoundation.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău