Portmoneul digital VB24 Pay. Vezi multitudinea de avantaje de care poți beneficia

31 Ian. 2022, 14:48
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
31 Ian. 2022, 14:48 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Pui cumpărăturile în coş, treci pe la casierie și spui „plătesc cu telefonul”, după care pleci acasă. Ce poate fi mai simplu? Telefonul ți-e mereu la îndemână, așa că, și plățile îți pot fi de-acum, cu VB24 Pay. Ca să nu mai scotocești după portofel, scoți telefonul, îl apropii de POS și pac, ai plătit simplu și rapid. Fii modern în tot ce faci, iar când vine vorba de plăți, folosește cea mai nouă modalitate de plată cu telefonul.

Portmoneul digital VB24 Pay, este o modalitate de plată care permite achitarea cumpărăturilor la casierie fără niciun efort. Astfel, în loc să foloseşti cardul, introducând parole, pe care de altfel, adesea le uităm, este de ajuns să ai în buzunar un smartphone cu aplicația descărcată.

Această metodă de plată, numită și e-wallet (electronic wallet, in traducere din limba engleza portofel electronic), poate fi descrisă drept un card electronic care îți permite efectuarea plăților direct de pe smartphone-ul personal.

Portmoneul digital VB24 Pay

În Republica Moldova acest instrument electronic de plată, numit VB24 Pay, a fost lansat încă în 2017 de către Victoriabank, bancă de top la noi în țară. Aceasta este prima și unica bancă din Moldova care oferă clienților săi beneficiul de a efectua achitări contactless, direct de la smartphone prin serviciul VB24 Pay, aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Google Play.

Victoriabank a implementat și aplicat întreg procesul de dezvoltare pentru această aplicaţie. Soluţia software tip portofel digital este disponibilă pentru Android 4.4 și versiuni superioare cu modulul NFC, iar clienţii nu trebuie decât să îşi adauge cardurile Victoriabank în aplicaţie.

Unul din principalele avantaje ale utilizării unui portofel electronic este faptul că nu este nevoie să cauți cardul bancar și să îți amintești PIN-ul ori de cîte ori ai nevoie să faci o achiziție, fiind suficient să știi numele de utilizator și parola asociate portofelului digital, ulterior toate plățile tale vor putea fi efectuate prin simpla apropiere a telefonului de terminalul de plată de la casieria magazinului. În plus, poți efectua foarte simplu plăți utilizând diferite carduri bancare, atâta timp cât le-ai adăugat în aplicație.

Efectele acestei inovaţii

În anul 2020 prin aplicația VB24 Pay s-au făcut în medie 10.000 de tranzacţii/lună. Potrivit reprezentanţilor Victoriabank, lansarea VB24 Pay a fost un pas important pentru companie în ceea ce priveşte extinderea ofertei de servicii digitale, reprezentând în acelaşi timp şi un nou canal de comunicare care se potriveşte generaţiilor tinere de clienţi. Iar cu aplicația VB24 Mobile, direct de pe smartphone, clienții au posibilitatea să administreze conturile și plățile personale, se simplifică considerabil relația cu banca și se câștigă timp. Această aplicație este disponibilă non-stop.
În fiecare zi din primul semestru al anului precedent au fost efectuate, în medie, 500 de plăți cu telefonul, prin VB24 Pay și Garmin Pay. Victoriabank este prima bancă din Moldova care a lansat Garmin Pay, în 2019, iar aplicaţia este disponibilă atât deținătorilor de carduri Visa, cât și Mastercard, care pot fi înrolate cu ușurință în dispozitivele Garmin compatibile.

Cu ajutorul VB24 Pay, clienții VB pot realiza următoarele:

  • orice tip de plăți în țară și în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminalele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android 4.4 și versiuni superioare cu modulul NFC;
  • Vizualiza detaliile tranzacțiilor efectuate prin intermediul aplicației;
  • Beneficia de 5 tranzacții offline până la următoarea conexiune la internet. Conexiunea la internet este necesară pentru actualizarea cheilor criptografice care asigură realizarea tranzacțiilor. Actualizarea cheilor criptografice poate fi inițiată și manual în meniul „Setări”, din partea dreaptă de sus a ecranului.
  • Au parte de plăți securizate, datele cardului și alte detalii nu pot fi compromise deoarece acestea nu se păstrează în aplicație, iar la plăți se folosește un sistem de tokenizare, care protejează informațiile confidențiale ale utilizatorului.
  • Poți achita în regim „background”. Pentru efectuarea plăților este necesar doar să deblochezi dispozitivul mobil și să acționezi identic achitării cu smartphone-ul în „regim obișnuit”, fără necesitatea de a activa aplicația. Astfel, pentru tranzacții va fi utilizat cardul selectat pentru utilizarea în modul implicit.
  • transfer de bani între cardurile proprii și către alte persoane care au card bancar;
  • consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul VB, soldul și, în cazul cardurilor de credit, sumele lunare de plată și punctele de loialitate STAR acumulate;
  • accesarea ofertelor băncii și campaniilor partenerilor VB din programul STAR, dedicat celor care au carduri de credit de la Victoriabank.

Prin VB24 Pay reprezentanții Victoriabank oferă clienților experiențe noi și metode simple și inovative de plată, atunci când sunt la cumpărături. Pentru a te bucura și tu de această modalitate, nu trebuie decât să descarci și să instalezi această aplicație.

Lansarea VB24 Pay a însemnat un pas mare pe care banca l-a făcut din dorința de a oferi clienților săi servicii digitale securizate și de calitate.
Serviciile de plată prin telefonul mobil încep să prindă contur şi au potenţialul de a deveni populare în rândul utilizatorilor.

Diversificarea opţiunilor de plată este însă binevenită şi ne poate scuti de momentele uşor penibile în care descoperim cu stupoare că nu ne putem cumpăra de mâncare pentru că am uitat portofelul acasă. Trebuie doar să avem grijă de telefon şi de datele importante stocate pe el.

P.

Realitatea Live

21 Oct. 2024, 11:58
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
21 Oct. 2024, 11:58 // Slider //  bani.md

Orașul Iași, vechea Capitală a Moldovei, reprezintă principalul centru urban din nord-estul României. Echipa de producție a proiectului „Valea Prutului – vatră de civilizație românească”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului român l-a vizitat și a aflat că anual mii de tineri din stânga Prutului se îndreaptă spre această localitate pentru a face studii la „Universitatea Alexandru Ioan Cuza” – cea mai veche instituție de învățământ superior din România, fondată în 1860.

Dacă în 2016 numărul studenților basarabeni era de circa 150, acum acesta se apropie de circa 2000. Anual, circa 700 de tineri din Basarabia vin la universitatea ieșeană, pentru a începe să își construiască acolo viitorul.

„Pentru universitatea noastră a fost tot timpul o prioritate să se adreseze comunității din Republica Moldova. Ei au cea mai mare pondere aici. (…) E adevărat că locurile la buget sunt cele mai atractive, burse cazare, facilități, asistență medicală. Statul român oferă facilități pentru studierea limbii române în România, dincolo de finanțarea studiilor”, relatează rectorul Liviu Maha.

Cea mai mare organizație a studenților basarabeni din Iași este Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor. Datorită voluntarilor de aici, integrarea are loc mai ușor.

„Scopul Asociației noastre este să ajute la integrarea tinerilor basarabeni care vin la studii la Iași, atât liceeni, cât și studenți. Și rolul asociației noastre este ca prin activitățile noastre să creem un mediu ca tinerii să nu simtă despărțirea de casă pentru că noi suntem diferiți, unii se adaptează mai ușor alții mai greu. Avem diverse seri de socializare, seri de film, activități culturale, ca și campania Adevărata Basarabie, prin care dorim să familiarizăm publicul ieșean cu tradițiile pe care le avem la noi acasă”, povestește  Viorelia Catană, vicepreședinta Asociației.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a trecut Prutul și a deschis extensii la Chișinău și Bălți. Astfel, basarabenii pot primi diplome românești, fără a traversa hotarul.

Deși actualmente se vorbește mai puțin despre asta, în perioada interbelică, când Basarabia a fost parte componentă a României, Regina Maria a promova educația și în stânga Prutului. Potrivit istoricilor, acei ani au fost marcați de dezvoltarea educației, culturii și economiei, datorită eforturilor Casei Regale.

„Vizita din 1920, care a avut loc la Chișinău a fost una de răsunet, am spune noi. Atunci Regina a vizitat toate provinciile care reveneau în granițele firești. Regina a avut un aspect extraordinar în realizarea unirii, aș spune, în reîntregirea teritoriului. A fost o vizită extraordinară, primită cu aplomb. Regina era încântată de ia românească, de personalități, de tradițiile de acolo, fiind conștientă că tot ce ea a susținut în marile cabinet europene era foarte bine conturat și mult dorit de moldoveni. De ambele părți exista această dorință de unitate, apoi dezvoltarea economică, s-au făcut atunci schimburi de profesori, de cărți. Și iată că parcă retrăim aceste timpuri. Din nou facem tot ce e posibil să ajungă cartea, oameni de cultură, versuri, poeți”, susține Aurica Iachim, manager al Muzeului „Regina Maria” din Iași.

Iașiul este și un important centru religios pentru creștinii ortodocși din România și Basarabia. La Catedrala Mitropolitană se păstrează moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, aduse din Constantinopol, cu ajutorul domnitorului Vasile Lupu, în anul 1641.

Se crede că sfânta făcea minuni în timpul vieții, iar atunci când s-a produs un incendiu și a ars tot în jurul, moaștele au rămas intacte. Anual, zeci de mii de oameni participă la Iași la cel mai mare pelerinaj din regiune.

„În mai multe perioade ale istoriei, de când în Iași au fost aduse Sfintele moaște ale Sfintei Parascheva, s-a evocat ajutorul Sfintei să mijlocească înaintea lui Dumnezeu, ca să treacă de momente de cumpănă. Sunt consemnate, în 1947, un pelerinaj cu moaștele Sfintei Cuvioase prin mai multe localități ale Moldovei, în perioada foametei, în urma secetei, puternică încât în anul următor era pericol de moarte pentru mulți oameni. De asemenea în perioada pandemiei s-a organizat o procesiune cu Sfintele Moaște. S-a trecut pe la spitale. Credincioșii au apelat la Sfânta Parascheva, la puterea ei și au simțit ajutorul de la Dumnezeu, ea este indicată ca ocrotitoarea Iașiului și a Moldovei. Ne referim la toată Moldova pentru că atunci când a fost adusă la Iași, în 1641, Moldova nu era despărțită. Era un singur pământ, o singură țară. Nu putem lua în calcul două Moldove, despărțite temporar”, spune Marian Timofte, vicar administrativ al Episcopiei Iașilor.

Iașiul și Republica Moldova au probabil una dintre cele mai strânse colaborări în domeniul cultural, din tot spațiul românesc. Echipa „Valea Prutului-Vatră de civilizație românească” a ajuns la Festivalul – Concurs Internațional de Folclor Pentru Copii și Tineret „Cătălina”. Organizatorii i-au încredințat interpretei de muzică populară din Republica Moldova, Silvia Zagoreanu, să jurizeze prestația participanților.

„Au ce prezenta tinerii noștri din Republica Moldova. Pot concurs între promotorii de folclor. Noi avem aceeași cultură, tradiții. Avem asemănări și între costumele populare ale noastre, mai ales din zona Moldovei. Noi avem colaborări foarte frumoase, de mulți ani, ne adunăm în grupuri, mergem pe la TV, gândim proiecte de promovare a folclorului. Pe de altă parte avem colaborări între instituții, cu primării. Pun accent pe partea culturală. Prin înfrățiri, pun accent. Despre ce vorbim? Despre promovarea culturii”, a relatat artista.

 

Rezultatelor sondajului Valea Prutului – Vatră de Civilizație Românească, realizat la Iași, de compania de cercetare IMAS, la comanda proiectului Valea Prutului – vatră de civilizație românească, finanțat de DRRM, demonstrează o puternică legătură emoțională și umană cu a localnicilor cu populația din Republica Moldova.

Circa 85% la sută dintre cei chestionați cred că relațiile politice dintre cele două țări sunt la un nivel bun și foarte bun, iar 72% apreciază drept pozitive relațiile economice. Sondajul mai arată că 67% dintre ieșeni au rude, prieteni și cunoscuți peste Prut, iar 62% vizitează frecvent Basarabia.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău