Potenţialul cumpărător al Signature Bank nu va fi obligat să renunţe la activităţile din piaţa crypto

17 Mart. 2023, 13:20
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
17 Mart. 2023, 13:20 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Una dintre agenţiile americane de supraveghere din piaţa bancară (Federal Deposit Insurance Corporation – FDIC) a ieşit cu o poziţie oficială după ce presa internaţională a relatat joi că orice potential cumpărător al băncii falimentare Signature Bank va fi obligat să renunţe la activităţile din piaţa crypto, potrivit CoinDesk.

FDIC respinge informaţia relatată de agenţia de presă Reuters şi spune că agenţia nu va impune o astfel de regulă.

Banca americană Signature Bank este la vânzare după ce a fost închisă de autorităţi la finalul săptămânii trecute.

Închiderea băncii din New York a venit la două zile după colapsul Silicon Valley Bank (SVB) şi la mai puţin de o săptămână după închiderea Silvergate Bank. Toate cele trei bănci erau cunoscute drept instituţii financiare deschise spre piaţa crypto.

În cazul Signature Bank, clienţii crypto reprezentau un sfert din totalul depozitelor. Banca este acum investigată de Departamentul de Justiţie din SUA şi de autoritatea de supraveghere americană (SEC) pentru că nu ar fi aplicat standarde de monitorizare destul de stricte, ceea ce ar fi lăsat loc pentru activităţi de spălare a banilor.

A fost deschis chiar un proces împotriva Signature Bank în luna februarie, în care banca este acuzată că a fost complice la „frauda FTX”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău