O discuţie cu tatăl său, un partener de business şi un apartament – de atât a avut nevoie Trip Adler pentru a pune bazele Scribd, supranumită adesea Netflixul cărţilor. Astăzi, platforma include peste 1 milion de titluri şi are zeci de milioane de utilizatori, noteaza businessmagazin.ro.
Născut în familia unui neurochirurg-antreprenor şi crescut în Palo Alto, California, centru global al tehnologiei şi inovaţiei, John R. „Trip“ Adler şi-a ales la rândul său o carieră ca antreprenor în industia tech.
După ce a terminat liceul, s-a înscris la Harvard, universitate pe care a absolvit-o cu o diplomă în biofizică. După facultate a avut mai multe iniţiative antreprenoriale, printre care s-au numărat o companie de ride-sharing, un call center şi o platformă social media (Rate your happiness). Ideea de a lansa Scribd i-a venit în urma unei discuţii cu tatăl său, care întâmpinase dificultăţi în publicarea unei lucrări academice într-un jurnal medical.
L-a angrenat în proiect pe Jared Friedman, coleg de facultate, alături de care s-a înscris în Y Combinator, în vara anului 2006. La nici un an distanţă, într-un apartament din San Francisco, lua naştere Scribd.
Deşi avea să intre pe profit abia în 2012, businessul a avut din start un succes rapid, la doi ani de la lansare fiind clasat în top 20 cele mai de success site-uri de social media. În 2009 a fost lansat magazinul online, iar la scurt timp după, antreprenorii încheiau o înţelegere cu Simon & Schuster pentru a vinde e-book-uri. În octombrie 2013, Scribd a lansat abonamentele pentru cărţi electronice, semnând un contract cu HarperCollins pentru a importa colecţia acestora pe platformă. Iniţial, modelul de business permitea tuturor abonaţilor descărcări nelimitate, însă din 2018 acest serviciu a devenit taxabil.
Adler e pasionat de surf şi cântă la saxofon. El a fost inclus în 2013 pe lista de pionieri din tech realizată de Time, cât şi pe lista celor mai de succes tineri antreprenori ai Bloomberg Businessweek. În 2019, Scribd a obţinut o finanţare de 58 de milioane de dolari, ce a fost condusă de Spectrum Equity. Cu 80 de milioane de utilizatori în prezent, platforma are în portofoliu în jur de 1 milion de titluri de la aproape 1.000 de edituri.