Sultanul Erdogan se rupe de Vladimir Putin. Mesajul tranșant pe care i l-a transmis: „Poziția noastră nu s-a modificat”

25 Sept. 2022, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2022, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Turcia se detașează din ce în ce mai mult de Rusia și de Vladimir Putin. Purtătorul de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyp Erdogan a declarat că țara sa nu va recunoaște rezultatele referendumurilor false pentru anexarea unor regiuni din Ucraina la Rusia. Potrivit oficialului de la Istanbul, Turcia se pronunță pentru păstrarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Recep Tayyp Erdogan se detașează din ce în ce mai mult de Vladimir Putin. Turcia a transmis, prin purtătorul de cuvânt al președinției, că nu va recunoaște rezultatele referendumurilor de anexare a Luhansk, Doneţk, Zaporojie și Herson la Federația Rusă. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, într-o intervenție pe postul de televiziune NTV.

„Nu recunoaștem inițiativa referendumurilor unilaterale organizate în Ucraina. Poziția noastră nu s-a modificat din 2014, atunci când nu am recunoscut rezultatele referendumului din Crimeea. Recunoaștem suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a spus Kalin.

Potrivit spuselor sale, conflictul din Ucraina s-ar putea întinde pe o perioadă lungă de timp în contextul mobilizării parțiale anunțată de Rusia. Într-un discurs ținut miercuri, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu anunța vor fi încorporați 300.000 de rezerviști. Oficialul de la Moscova a afirmat că recruții vor fi folosiți pentru apărarea granițelor Rusiei, iar nu „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Referendum pentru alipierea la Rusia

Declarațiile vin în condițiile în care reprezentanții ocupanților ruși din Luhansk, Doneţk, Zaporojie și Herson au anunțat că vor organiza referendumuri pentru alipirea la Federația Rusă. Votul se dă în aceste zile, până pe 27 septembrie, iar rezultatele la referendum se așteaptă să fie falsificate în favoarea anexării.

De altfel, Rusia nici măcar nu mai încearcă să mimeze obiectivitatea referendumurilor. Rezultatele sunt deja cunoscute, motiv pentru care Duma ce Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a programat pentru joi, 29 septembrie, proiectele de lege privind alipirea la Rusia a celor patru provincii ucrainene parţial ocupate de trupele ruse. Aceste referendumuri și legile adoptate ar urma să reprezinte, în viziunea Moscovei baza legală a anexării.

O contraofensivă a armatei ucrainene care a eliberat mii de kilometri pătraţi, mai ales în provincia nord-estică Harkov, a grăbit decizia Rusiei de a organiza aceste aşa-zise referendumuri.

Chiar dacă nici o ţară nu va recunoaşte o asemenea schimbare a graniţelor, în ochii Kremlinului un atac ucrainean asupra lor ar echivala cu un atac asupra Rusiei. În acest context, noii recruți vor fi aruncați în luptă pe frontul din Ucraina, sub pretextul invocat de Șoigu, de a apăra noile granițe ale Rusiei

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 12:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 12:41 // Actual //  Lupu Eduard

Poate fi ciudat să răspunzi la un apel telefonic în timp ce conduci și familia ta se află în mașină cu tine. Dacă asculți muzică, aceasta se oprește și toată lumea trebuie să se oprească și să asculte ce vrea să-ți spună cineva la telefon, scrie CNN.

Infiniti, divizia de vehicule de lux de la Nissan, tocmai a dezvăluit o funcție în noul său SUV de dimensiuni mari care poate permite tuturor celorlalți din vehicul să continue să asculte ce vor în timp ce șoferul răspunde la un apel telefonic, fără a fi nevoie de căști. Doar șoferul poate auzi apelul, iar persoana de la celălalt capăt al apelului nu poate auzi muzica din SUV.

Este cel mai recent truc în lumea tot mai competitivă a sistemelor audio pentru mașini de lux. În prezent, aproape că nu există companie de automobile de lux care să nu-și pună în valoare sistemul audio de înaltă calitate, cu mărci precum Burmeister în Mercedes-Benz, McIntosh în opulentul SUV Jeep Grand Wagoneer și Bang & Olufson în mașinile Bentley și Genesis, printre altele.

Pentru Klipsch, renumită pentru difuzoarele sale de top fabricate manual, aceasta este doar a doua apariție a mărcii într-un vehicul. Camioneta de lux Ram Tungsten, în valoare de 87.000 de dolari, are ca dotare standard un sistem stereo Klipsch, dar nici măcar acesta nu are sistemul de înaltă tehnologie de izolare a sunetului de la Infiniti.

Sistemul din QX80, dezvoltat de Infiniti împreună cu Panasonic Automotive și Klipsch, funcționează printr-o combinație de poziționare inteligentă a difuzoarelor și de tehnologie de anulare a sunetului. Atât scaunul șoferului, cât și cel al pasagerului din față au difuzoare montate în tetieră. Aceasta nu este o idee nouă, dar difuzoarele de pe tetieră se găsesc de obicei la mașinile decapotabile, unde muzica, apelurile telefonice și instrucțiunile de navigație trebuie să depășească zgomotul produs de vânt. De obicei, acestea nu se regăsesc în vehicule de lux mari și silențioase precum Infiniti QX80.

De asemenea, tehnologia de anulare a sunetului, în forme mai simple, nu este nouă. În general, aceasta funcționează prin utilizarea difuzoarelor pentru a crea unde sonore de compensare pentru a atenua sunetele nedorite. Dacă vă imaginați undele sonore ca o linie care urcă și coboară, apoi imaginați-vă că suprapuneți o a doua linie care urcă și coboară în direcții exact opuse, veți obține, în esență, o bandă plată. Cu alte cuvinte, niciun sunet.

Anularea sunetului în căști și în casetofonul auto este de obicei folosită pentru a elimina sunetele de fundal continue, cum ar fi zgomotul motorului. Este mult mai greu cu sunete precum muzica, care se schimbă mult de la un moment la altul.

În loc să se bazeze doar pe microfoane pentru a capta sunetele din aer, sistemul stereo Klipsch opțional din QX80 2025 citește piesa muzicală digitală care este redată – așa cum face pentru a o reda, oricum – și o poate folosi pentru a crea unde sonore de compensare din difuzoarele din jurul scaunului șoferului. Astfel, se creează o bulă de liniște în jurul șoferului, astfel încât un apel telefonic sau indicațiile de navigație care vin prin difuzoarele din tetieră pot fi auzite doar de șofer, în timp ce ceilalți din vehicul pot asculta muzică la volum maxim. Între timp, persoana de la celălalt capăt al apelului telefonic nu va auzi deloc muzica. Pentru ei, va fi ca și cum ar vorbi cu cineva într-o cameră liniștită.

QX80 reproiectat nu va fi pus în vânzare până anul viitor. Difuzoarele montate pe tetieră sunt un ingredient esențial în sistemul stereo de protecție a intimității de la Infiniti QX80.

Funcția de mascare a apelurilor funcționează numai dacă muzica este redată pe sistemul stereo. Dacă nu se aude muzică, celelalte persoane din SUV vor trebui să asculte apelul, dar va fi mai silențios decât în majoritatea celorlalte vehicule.

Și, în orice caz, toată lumea va trebui să asculte în continuare conversația șoferului. Dar, dacă apelul dvs. implică ceva jenant, puteți să vă asigurați că răspundeți întotdeauna doar cu “Da” și “Nu” la orice. Secretele tale vor fi în siguranță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău