Vinăria TOMAI se vinde (FOTO)

30 Mai 2021, 12:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
30 Mai 2021, 12:14 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Activele întreprinderii de prelucrare şi desfacere a produselor agricole Tomai-Vin SA, din satul Tomai, Leova au fost scoase la vânzare de către adminstratorul procedurii de insovabilitate.

Astfel, administratorul autorizat Alexandru Verdeș anunţă pentru 9 iunie 2021 vânzarea la licitație „cu strigare”, a complexului patrimonial unic, constituit din: clădirile fabricii de vinuri, utiliaje, cisterne din inox, instalații frigorifice etc., dar și terenul aferent construcțiilor cu suprafața totală de 4,6265 hectare, scrie mold-street.com.

Podgorii Tomai-Vin SA

La fel, sunt scoase la vânzare și terenuri agricole cu suprafața de 66,3285 hectare din satele Orac, Tomai și Tochile Răducani din raionul Leova.

De asemenea, sunt incluse într-un lot și 27,9525 hectare (5,5406 hectare pe teren în arendă) de plantație de viță de vie „Chardonnay”, dar și 38,7112 hectare de plantație de viță de vie „Pinot Gris” – amplasate în satele Tomai și Tochile Răducani din raionul Leova.

Valoarea iniţială a lotului este de 28,5 milioane lei, fără TVA, adică ceva mai mult de 1,3 milioane de euro.

Tomai-Vin SA se află în procedură de insolvabilitate, moment din care nu mai desfășoară careva activități economice.

Întreprinderea a acumulat datorii de circa 20 milioane lei, inclusiv și față de una din băncile implicate în furtul miliardului – Banca Socială, aflată în procedură de lichidare.

 

 

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău