Vinăria TOMAI se vinde (FOTO)

30 Mai 2021, 12:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Mai 2021, 12:14 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Activele întreprinderii de prelucrare şi desfacere a produselor agricole Tomai-Vin SA, din satul Tomai, Leova au fost scoase la vânzare de către adminstratorul procedurii de insovabilitate.

Astfel, administratorul autorizat Alexandru Verdeș anunţă pentru 9 iunie 2021 vânzarea la licitație „cu strigare”, a complexului patrimonial unic, constituit din: clădirile fabricii de vinuri, utiliaje, cisterne din inox, instalații frigorifice etc., dar și terenul aferent construcțiilor cu suprafața totală de 4,6265 hectare, scrie mold-street.com.

Podgorii Tomai-Vin SA

La fel, sunt scoase la vânzare și terenuri agricole cu suprafața de 66,3285 hectare din satele Orac, Tomai și Tochile Răducani din raionul Leova.

De asemenea, sunt incluse într-un lot și 27,9525 hectare (5,5406 hectare pe teren în arendă) de plantație de viță de vie „Chardonnay”, dar și 38,7112 hectare de plantație de viță de vie „Pinot Gris” – amplasate în satele Tomai și Tochile Răducani din raionul Leova.

Valoarea iniţială a lotului este de 28,5 milioane lei, fără TVA, adică ceva mai mult de 1,3 milioane de euro.

Tomai-Vin SA se află în procedură de insolvabilitate, moment din care nu mai desfășoară careva activități economice.

Întreprinderea a acumulat datorii de circa 20 milioane lei, inclusiv și față de una din băncile implicate în furtul miliardului – Banca Socială, aflată în procedură de lichidare.

 

 

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău