Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie. Cât costă

31 Aug. 2022, 16:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Aug. 2022, 16:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Antreprenoare, inovatoare, filantroapă, femeie de afaceri, activistă pentru dreptate socială, artistă, C.J. Walker se alătură liniei de păpuşi Barbie Inspiring Women.

Walker a construit un imperiu din afacerile în domeniul frumuseții, dar a fost cunoscută şi pentru eforturile sale filantropice şi de justiţie socială, inclusiv pentru contribuţiile sale la mişcarea anti-linşaj. O poveste demnă de o femeie puternică, pe care stră-stră-strănepoata ei, A’Lelia Bundles, speră ca generaţiile mai tinere să o cunoască prin intermediul noii păpuşi, scrie mediafax.

„Înseamnă foarte mult faptul că atunci când un copil se uită la o păpuşă, să fie una care să semene cu el/ea”, a spus Bundles. „Şi nu înseamnă că micuţii de culoare ar trebui să aibă doar păpuşi de culoare şi copiii albi ar trebui să aibă doar păpuşi albe. … Dar îmi place ideea asta: copiii să poată avea cu adevărat pe cineva care să semene cu ei… pentru ca ei să ştie că fac parte din lumea asta”.

În calitate de biograf oficial al lui Walker, Bundles a lucrat cu compania Barbie la crearea păpuşii.

Contribuţia şi cunoştinţele ei au ajutat la crearea ţinutei vibrante a păpuşii Walker, care prezintă culorile preferate ale antreprenoarei – mov şi turcoaz -, precum şi a părului şi a ambalajului păpuşii, care prezintă o fotografie istorică a reşedinţei Villa Lewaro a lui Walker, un loc de întâlnire în timpul Renaşterii din oraşul Harlem.

Păpuşa vine chiar şi cu o mini-replică a produsului original Wonderful Hair Grower al lui Walker – un unguent care a ajutat la rezolvarea multor probleme ale scalpului.

Walker se alătură Idei B. Wells, Billie Jean King, Jane Goodall şi multor alte femei inovatoare care au avut, de asemenea, păpuşi Barbie făcute după chipul lor. Păpuşa este disponibilă pe Amazon şi Walmart.com la preţul de 35 de dolari.

„În calitate de pionier în antreprenoriat, filantropie şi activism, creând modelul femeii de afaceri americane self-made şi al inovatorilor secolului XX, doamna C.J. Walker este o întruchipare a seriei noastre Barbie Inspiring Women”, a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte de execuţie şi şef global al Barbie şi al păpuşilor pentru Mattel, într-un comunicat.

Realitatea Live

27 Sept. 2022, 04:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2022, 04:46 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, au anunţat luni că vor investi 70 de milioane de dolari în firmele din sectorul tehnoloc şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Într-un comunicat de presă, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a informat că va investi 30 de milioane de dolari într-un fond gestionat de firma de private equity Horizon Capital. Separat, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a informat că va investi acum 40 de milioane de dolari în acelaşi fond gestionat de Horizon Capital, adăugând că ar putea să adauge alte 10 milioane de dolari la o dată ulterioară.

„Industria de IT din Ucraina rămâne un punct luminos într-o economie care a pierdut aproape cinci milioane de locuri de muncă începând din luna februarie 2022, din cauza războiului”, a informat Corporaţia Financiară Internaţională (IFC).

La rândul său, BERD a precizat că fondul Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), gestionat de Horizon Capital, intenţionează să strângă un total de 250 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a face investiţii de capital, variind între 10 şi 30 de milioane de dolari, concentrându-se pe IMM-urile din tehnologie şi cele orientate spre export din Ucraina şi Republica Moldova.

Analiştii se aşteaptă ca economia Ucrainei să se contracteze cu 30-35% în acest an, în timp ce Banca Mondială a estimat la aproape 350 de miliarde de dolari costurile reconstruirii Ucrainei după invazia rusească.

„Unele firme au încetat operaţiunile, iar altele au fost forţate să se adapteze la noua realitate a perturbărilor logistice, lipsă de carburant, mutarea facilităţilor de producţie şi a personalului, controale valutare mai stricte şi lipsă de finanţare”, a subliniat BERD.

IFC, parte din Grupul Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat din pieţele emergente. Instituţia activează în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2022, IFC a angajat o sumă-record de 32,8 miliarde dolari americani companiilor private şi instituţiilor financiare din ţări în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme şi de a stimula prosperitatea comună în timp ce economiile se confrunta cu impactul crizelor globale.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău