Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie. Cât costă

31 Aug. 2022, 16:15
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Aug. 2022, 16:15 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Antreprenoare, inovatoare, filantroapă, femeie de afaceri, activistă pentru dreptate socială, artistă, C.J. Walker se alătură liniei de păpuşi Barbie Inspiring Women.

Walker a construit un imperiu din afacerile în domeniul frumuseții, dar a fost cunoscută şi pentru eforturile sale filantropice şi de justiţie socială, inclusiv pentru contribuţiile sale la mişcarea anti-linşaj. O poveste demnă de o femeie puternică, pe care stră-stră-strănepoata ei, A’Lelia Bundles, speră ca generaţiile mai tinere să o cunoască prin intermediul noii păpuşi, scrie mediafax.

„Înseamnă foarte mult faptul că atunci când un copil se uită la o păpuşă, să fie una care să semene cu el/ea”, a spus Bundles. „Şi nu înseamnă că micuţii de culoare ar trebui să aibă doar păpuşi de culoare şi copiii albi ar trebui să aibă doar păpuşi albe. … Dar îmi place ideea asta: copiii să poată avea cu adevărat pe cineva care să semene cu ei… pentru ca ei să ştie că fac parte din lumea asta”.

În calitate de biograf oficial al lui Walker, Bundles a lucrat cu compania Barbie la crearea păpuşii.

Contribuţia şi cunoştinţele ei au ajutat la crearea ţinutei vibrante a păpuşii Walker, care prezintă culorile preferate ale antreprenoarei – mov şi turcoaz -, precum şi a părului şi a ambalajului păpuşii, care prezintă o fotografie istorică a reşedinţei Villa Lewaro a lui Walker, un loc de întâlnire în timpul Renaşterii din oraşul Harlem.

Păpuşa vine chiar şi cu o mini-replică a produsului original Wonderful Hair Grower al lui Walker – un unguent care a ajutat la rezolvarea multor probleme ale scalpului.

Walker se alătură Idei B. Wells, Billie Jean King, Jane Goodall şi multor alte femei inovatoare care au avut, de asemenea, păpuşi Barbie făcute după chipul lor. Păpuşa este disponibilă pe Amazon şi Walmart.com la preţul de 35 de dolari.

„În calitate de pionier în antreprenoriat, filantropie şi activism, creând modelul femeii de afaceri americane self-made şi al inovatorilor secolului XX, doamna C.J. Walker este o întruchipare a seriei noastre Barbie Inspiring Women”, a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte de execuţie şi şef global al Barbie şi al păpuşilor pentru Mattel, într-un comunicat.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Tenismena spaniolă cu origini din Republica Moldova Cristina Bucșa, remarcată la Australian Open 2023, turneu de Grand Slam la care a ajuns în turul trei, și-a trecut în palmares primul său titlu WTA.

La Lyon, în proba de dublu, Cristina Bucșa a ieșit învingătoare alături de olandeza Bibiane Schoofs, cele două învingându-le în finală pe Olga Danilovic (Serbia) și Alexandra Panova (Rusia), scor 7-6, 6-3.

La Australian Open, tenismena născută la Chișinău a învins-o pe Bianca Andreescu, fiind eliminată în turul trei de lidera mondială Iga Swiatek.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău