Prins cu minciuna, premierul Dorin Recean, s-a dat în spectacol! Fermierii: Vociferează informații false

08 Dec. 2023, 11:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 11:45 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Asociația Forța Fermierilor a dezvăluit că Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a furnizat informații false cu privire la acordurile și sprijinul acordat fermierilor. Asociația regretă afirmațiile eronate ale șefului executivului.

Potrivit mesajului Asociației, Prim-ministrul Recean a declarat în cadrul emsiiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV că în luna august s-a convenit să se ofere o listă cu fermierii vulnerabili, iar această informație să fie folosită pentru acordarea de sprijin financiar. Cu toate acestea, Forța Fermierilor susține că niciodată nu a fost solicitată o astfel de listă în luna august sau în toamnă, iar cererea a fost făcută abia cu trei zile în urmă, în mod urgent, de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Asociația a anunțat că, în ciuda neînțelegerilor cu privire la valoarea juridică și atribuțiile comisiei create pe lângă Ministerul Agriculturii, va furniza azi dimineață o listă cu fermierii aflați în incapacitatea de plată față de mai mulți creditori. Situația de pre-insolvabilitate afectează aproximativ 15% din membrii asociației, iar acest număr este susceptibil să crească în săptămânile următoare.

În plus, Asociația Forța Fermierilor a contestat afirmația Prim-ministrului cu privire la repartizarea motorinei românești către fermieri. Aceasta susține că, deși solicitarea pentru ajutor frățesc a fost făcută către România în noiembrie 2022, motorina nu a ajuns încă la agricultori, iar momentul exact al distribuției rămâne necunoscut.

În concluzie, Asociația a exprimat regretul că Prim-ministrul Recean, în loc să aibă un dialog direct cu fermierii, a furnizat informații false care au indus în eroare opinia publică. Acest episod subliniază nevoia de transparență și comunicare deschisă între autorități și comunitatea agricolă în vederea soluționării corecte a problemelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău