Prințesa care „vorbește cu îngerii” renunță la îndatoririle regale pentru logodnic – șamanul care „a înviat din morți”

09 Nov. 2022, 11:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Nov. 2022, 11:51 // Actual //  Lupu Eduard

Prințesa Märtha Louise a Norvegiei, 51 de ani, renunță la îndatoririle regale pentru a crea „o linie despărțitoare clară” între viața sa personală și statutul regal.

Deși Märtha Louise se va dedica afacerii din domeniul medicinei alternative a logodnicului ei, un lider spiritual controversat, regele Harald al Norvegiei a decis ca ea să-și păstreze titlul regal, relatează BBC.

Într-o declarație separată, prințesa s-a declarat „conștientă de importanța cunoașterii bazate pe cercetare”, adăugând că ea crede că medicina alternativă „poate fi un supliment important la sistemul medical obișnuit”.
https://twitter.com/ChristinsQueens/status/1590007927704031237?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1590007927704031237%7Ctwgr%5E7d80f30ea551b9d8f089cc4257b9667a1a8ff2c4%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fspotmedia.ro%2Fstiri%2Feveniment%2Fprintesa-care-vorbeste-cu-ingerii-renunta-la-indatoririle-regale-pentru-logodnicul-ei-samanul-care-a-inviat-din-morti

Un sondaj publicat în septembrie a arătat că doar 13% din norvegieni consideră că prințesa Märtha Louise ar trebui să reprezinte familia regală în îndatoriri oficiale, iar 17% au o părere mai proastă despre casa regală, din cauza relației dintre prințesă și șamanul Durek Verrett.

Märtha Louise și-a pierdut titlul onorific „Alteța Sa” în 2002, când a ales să lucreze ca și clarvăzătoare, susținând că poate vorbi cu îngerii. În 2019, ea a acceptat să nu-și folosească titlul de prințesă în acțiunile comerciale.

Prințesa a stârnit mai multe controverse în Norvegia prin implicarea sa în susținerea terapiilor alternative. Ea a deschis o școală despre care a susținut că îi ajută pe oameni „să intre în legătură cu îngerii” și a fost acuzată că și-a folosit statutul regal pentru a obține avantaje concurențiale.

Märtha Louise s-a căsătorit în 2002 cu scriitorul și artistul norvegian Ari Behn. Ei au trei fetițe și au divorțat în 2017. Behn, care a mărturisit că suferea de depresie, s-a sinucis în 2019, în ziua de Crăciun.

Prințesa Märtha Louise s-a logodit cu afro-americanul Durek Verrett în iunie anul acesta. Ea a anunțat în 2019, pe Instagram, că are o relație cu Verrett, căutând să prevină criticile din spațiul public. „Pentru aceia dintre voi care simțiți nevoia să criticați: struniți-vă caii. Nu-i treaba voastră să alegeți pentru mine sau să mă judecați pe mine. Șamanul Durek este doar un bărbat cu care îmi place să-mi petrec timpul și care mă împlinește”, a punctat ea.

Logodnicul ei este cunoscut pentru promovarea unor practici medicale controversate, inclusiv pentru afirmația „cancerul este o alegere”, din cartea lui, „Spirit Hacking”. Acesta susține că printre adepții lui se numără actrițele Gwyneth Paltrow și Nina Dobrev.

Palatul regal a anunțat că, atunci când prințesa și Verrett se vor căsători, el va deveni membru al familiei regale norvegiene, dar nu va primi un titlu și nici nu va reprezenta monarhia.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău