Producătorul de vaccin Johnson & Johnson, anunţă că se va împărţi în două companii publice. Acţiunile au crescut cu 3%

14 Nov. 2021, 11:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Nov. 2021, 11:10 // Actual //  Lupu Eduard

Acţiunile Johnson & Johnson (JNJ) au crescut după ce grupul american a declarat că se va împărţi în două companii publice. Astfel, o societate se va concentra asupra medicamentelor şi produselor medicale, iar cealaltă se va axa pe produse de consum, relatează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Gigantul din industria medicală se va desprinde de divizia de consum într-un interval cuprins între 18 şi 24 de luni. Divizia s-a confruntat cu o serie de procese adresate mai multor produse, precum pudra de bebeluşi, care a fost asociată cu mai multe tipuri de cancer la ovare.

Vineri, acţiunile JNJ creşteau cu 3% în premarket.

De-a lungul timpului, braţul farmaceutic a fost cel mai bun performer din cadrul Johnson & Johnson. Divizia de medicamente a generat 55% din totalul vânzărilor de anul trecut, 28% venind din segmentul de dispozitive medicale, iar 17% din sectorul dedicat produselor de consum. Per total, JNJ a înregistrat venituri de 83 de miliarde de dolari în 2020, iar analiştii estimează vânzări de 94 de miliarde de dolari în 2021.

În prezent, societatea analizează alternativele pe care le implică împărţirea, spune CFO-ul Joseph Wolk.

Încă suntem în fazele incipiente. Luăm în calcul atât o opţiune de tip «spin», cât şi un IPO (ofertă publică iniţială – n.r.) prin splitare”. Va mai dura ceva timp până vom vedea ce ne indică piaţa.”

Acţiunile JNJ s-au apreciat anul acesta cu doar 3,6%. Între timp, rivalii de la Pfizer au obţinut un plus de 36%, iar Merck şi Moderna sunt pe plus cu 77%, respectiv 102%.

Decizia companiei vine după ce General Electric a anunţat că se va împărţi în trei entităţi. Deşi conglomeratele americane formate din businessuri diferite erau destul de numeroase la un moment dat, tot mai multe companii consacrate, care au dominat mediul de business la nivel global, decid să îşi divizeze afacerile în entităţi mai mici, în aşa fel încât executivii să poată răspundă mai rapid în faţa trendurilor economice şi preferinţelor clienţilor.

Johnson & Johnson are o valoare de piaţă de aproape 500 de miliarde de dolari.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 06:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 06:04 // Actual //  Lupu Eduard

​Jurnalistul de investigații bulgar Christo Grozev, investigatorul principal pentru Rusia al grupului, afirmă că este nevoit să se mute din Austria din cauza amenințării pe care o reprezintă serviciile secrete ruse în această țară, relatează The Moscow Times.

El a anunțat acest lucru într-un interviu acordat cotidianului vienez Falter.

„Suspectez că în oraș există mai mulți agenți, informatori și acoliți ai rușilor decât polițiști”, a afirmat el cu privire la capitala austriacă.

El a mai spus că a fost nevoit să își anuleze întoarcerea în Austria după ce mai multe surse ale sale din comunitatea de informații i-au spus că ar fi în pericol dacă face acest lucru. În prezent el se află într-o vizită în Statele Unite.

Jurnalistul bulgar a locuit de aproape 20 de ani la Viena, unde beneficia de protecţia serviciilor de securitate austriece.

Investigațiile de anvergură la care a participat Christo Grozev

În calitate de investigator principal pentru Rusia, Grozev a jucat un rol esențial în anchetele despre presupusa implicare a serviciilor secrete ruse în otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal şi a opozantului rus Alexei Navalnîi în timpul unui zbor în Siberia.

El a participat, de asemenea, la investigaţiile care au identificat doi militari ruşi care ar fi avut legătura cu doborârea în 2014 a unui avion al Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în care au murit 298 de persoane.

În luna noiembrie a anului trecut Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, a fost condamnat la închisoare pe viață în Olanda pentru rolul său în doborârea avionului. Alături de acesta au mai fost condamnați un fost agent de informații rus și un alt lider al separatiștilor din estul Ucrainei.

Este puțin probabil ca vreunul dintre ei să fie vreodată extrădat de Rusia justiției olandeze.

Jurnalistul bulgar a fost dat în urmărire de Rusia în timp ce locuia în Austria

Grozev a fost dat în urmărire de Rusia în data de 26 decembrie a anului trecut, o măsură despre care afirmă că Moscova nu a justificat-o în vreun fel.

„Încă nu am nicio informaţie cu privire la motivul pentru care sunt căutat, iar singura explicaţie vine de la agenţia de presă de stat RIA Novosti, care susţine că aş fi răspândit ştiri false despre armata rusă”, a declarat el într-un interviu acordat la începutul acestui an.

El a afirmat însă că a fost inclus probabil pe lista neagră a Kremlinului după ce în una din anchetele sale recente i-a identificat pe cei 33 de militari ruşi care ghidează rachetele lansate împotriva unor ținte civile din Ucraina.

Autoritățile ruse au interzis site-ul de investigații Bellingcat la jumătatea lunii iulie, măsură ironizată de fondatorul său la momentul respectiv din moment ce el nu are niciun fel de prezență juridică sau financiară în Rusia.

„În acest caz, problema protecţiei mele depăşeşte interesul meu personal, pentru că, pentru prima oară, o lege destinată cetăţenilor ruşi se aplică cetăţenilor din alte ţări, în special celor din Uniunea Europeană. Aceasta ar fi fără precedent şi ar reprezenta o mare ameninţare pentru toţi jurnaliştii”, a adăugat el.

În cadrul aceluiași interviu el a denunțat și infiltrarea agențiilor de informații ruse în Bulgaria.

„Este periculos pentru mine să merg pe jos prin Plovdivul meu natal (al doilea oraş ca mărime din Bulgaria) sau să mă plimb pe malul mării. Sunt mai relaxat cu familia mea în ţara în care mă aflu”, afirma el la momentul respectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău