Profit de 28,2 miliarde de dolari la Banca Națională a Elveției, în 2021

07 Ian. 2022, 13:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Ian. 2022, 13:47 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) se aşteaptă să înregistreze în 2021 un profit anual de aproximativ 26 de miliarde de franci elveţieni (28,22 miliarde dolari), datorită redresării pieţelor bursiere, transmite Agerpres, care citează Reuters.

SNB a mai informat vineri că, în 2021, a obţinut un câştig de aproape 26 miliarde de franci elveţieni din poziţiile valutare, care includ acţiuni şi obligaţiuni de aproape 1.000 miliarde de franci elveţieni, pe care le-a cumpărat pentru a limita tendinţa de apreciere a monedei naţionale.

În schimb, instituţia s-a confruntat cu pierderi de 100 de milioane de franci elveţieni de pe urma celor 1.040 tone de aur pe care le deţine, ele fiind compensate de un profit de un miliard de franci elveţieni de pe urma poziţiilor sale în monedă naţională, în special de pe urma ratelor negative percepute băncilor comerciale pentru depozitele overnight.

Ca rezultat, Banca Naţională a Elveţiei se aşteaptă ca profitul din 2021 să fie mai ridicat decât cel din 2020, de 20,9 miliarde de franci elveţieni. SNB va distribui dividende de şase miliarde de franci elveţieni guvernelor şi cantoanelor elveţiene.

Instituţia nu a dat detalii privind performanţa din trimestrul patru din 2021, când aprecierea francului elveţian a redus probabil valoarea câştigurilor obţinute din investiţiile în valută.

Moneda elveţiană s-a apreciat faţă de euro şi dolar în perioada octombrie-decembrie 2021, dar economistul UBS Alessandro Bee reckoned susţine că portofoliul de acţiuni al SNB compensează aprecierea francului elveţian.

Realizarea de profit nu face parte din mandatul Băncii Naţionale a Elveţiei, care se concentrează pe stabilitatea preţurilor şi susţinerea economiei elveţiene. Pentru a-şi atinge obiectivele, instituţia a derulat o campanie îndelungată destinată reducerii valorii francului, o monedă căutată de investitori în perioade de incertitudine geopolitică, dar a cărei apreciere afectează economia elveţiană dependentă de exporturi.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău