Protest de amploare în Londra pentru revenirea Marii Britanii în UE: ”Pentru facturi mai mici #reintră în UE”

23 Oct. 2022, 12:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Oct. 2022, 12:22 // Actual //  Lupu Eduard

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul Londrei, cerând ca Regatul Unit să revină în Uniunea Europeană.

Marşul naţional de reunire de sâmbătă a strâns mulţimi de oameni, de la Park Lane până în Piaţa Parlamentului. Oameni din toată Marea Britanie au călătorit ore întregi pentru a participa, scrie The Guardian.

Pe unele pancarte se scria: „Brexit-ul nu avea să funcţioneze niciodată”, „Pentru facturi mai mici #reintră în UE”.

Nikki Ajibade, o profesoară de 60 de ani din Warwickshire, a fost la marş cu sora ei. Ea nu crede că Boris Johnson ar trebui să redevină premier. „Dacă se gândesc că Boris Johnson este răspunsul, nu au înţeles întrebarea, haide că este pur şi simplu ridicol. Este o insultă la adresa naţiunii. Este o adevărată insultă la adresa poporului britanic chiar dacă îi menţionăm numele ca posibil candidat. Nu sunt îngrijorată de intrarea lui Boris Johnson. Nu sunt îngrijorată. Cred că ar fi absolut genial, pentru că atunci el ar fi ultimul cui din sicriul Conservatorilor. Este o ruşine naţională, un haz internaţional, în asta ne-au transformat.”, a spus ea.

Oliver Jackson,n vârstă de 26 de ani din Dorset, a spus că este important ca politicienii să-i asculte pe cei care doresc să intre în UE.

„Trebuie să ne facem auzită vocea. Şi mai ales în tot acest haos, nu putem lăsa acest lucru să fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este să reuneşti, cel puţin, piaţa unică şi apoi UE”, a spus el.

Mulţimea a scandat, de asemenea, „Tories out” şi a huiduit atunci când vorbitorii au discutat despre perspectiva ca Johnson să candideze pentru a deveni din nou prim-ministru.

Joshua Allotey, 57 de ani, din Winchester, care lucrează pentru o autoritate locală, crede că Regatul Unit va continua să sufere din cauza părăsirii UE.

„Să pleci a fost o greşeală. A costat deja mult Marea Britanie. Şi dacă nu ne întoarcem, ne va costa în continuare… A fost condus de ideologie şi nu este de fapt conceput pentru a ajuta Marea Britanie. Suntem mai bine în interiorul UE. Pe termen lung, vom suferi pentru că nu putem vinde şi cumpăra din Europa, care este cea mai mare piaţă a noastră.” a afirmat el.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău