Puterea cetățeniei! Unde pot călători moldovenii fără viză

20 Iul. 2022, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2022, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Cetățenii statelor bogate au automat și cele mai puternice pașapoarte, iar calitatea de a fi cetățean al unei țări cu o economie puternică este o garanție pentru libera circulație în întreaga lume.

Indexul privind calitatea naţionalităţii, realizat de Henley and Partners, împarte beneficiile pe care apartenenţa la o anumită ţară le ofera cetăţenilor săi în patru: libertatea de a calatori, uşurinţa de a se stabili într-o altă ţara, putere economică şi dezvoltare individuală.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 47 în topul libertății de circulație. Moldovenii pot merge în 121 de țări fără viză.

Primul loc în clasament a fost ocupat de pașaportul japonez: deținătorii acestuia pot călători fără viză în 193 de țări ale lumii. Locul al doilea a fost împărțit de pașapoartele Coreei de Sud și Singapore (192 de țări fără viză). Pe locul trei cu posibilitatea de a călători fără viză în 190 de țări se află pașapoartele Germaniei, Spaniei, Finlandei, Italiei și Luxemburgului. Pe locul 15 – pașaportul Ciprului, 26 – pașaportul Bahamas, 38 – Serbia, 40 – Honduras.

Pașaportul britanic a fost ocupă locul șase (187 de țări), elvețian – pe locul șapte (186). Dintre țările fostei URSS, Lituania are cel mai „puternic” pașaport în ceea ce privește libertatea de călătorie. Permite călătoria fără viză în 182 de țări ale lumii (locul al zecelea). Estonia și Letonia se află pe linia a 11-a (181 de țări), Ucraina – pe a 35-a (144 de țări), Georgia – pe a 52-a (116 destinații fără viză), Belarus – pe 71 (78 de țări), Kazahstan – pe locul 73 (76 de țări).

Turkmenistanul are cel mai scăzut indicator dintre țările post-sovietice: pașaportul unui cetățean al acestei țări permite intrarea fără viză în doar 53 de state. Afganistanul are un anti-record absolut, de unde poți intra în 27 de țări fără viză.

Cetățenii Federației Ruse pot călători fără viză în 119 state și ocupă locul 50. Cetățenii din Afganistan pot călători fără viză în doar 27 de state și s-a clasat pe ultimul loc în topul libertății de circulație.

După cum notează Henley & Partners în raportul său, în ciuda faptului că pașapoartele din Japonia, Coreea de Sud și Singapore sunt în fruntea clasamentului, deținătorii lor au acum puține șanse să profite de granițele deschise din cauza consecințelor pandemiei. Cererea de călătorii aeriene internaționale de pasageri în regiunea Asia-Pacific a atins doar 17% din nivelurile de dinainte de pandemie și s-a situat sub 10% în cea mai mare parte a ultimilor doi ani.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău