Putin a înnebunit de tot! Zeci de ruși, luați cu duba

10 Iun. 2023, 14:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Iun. 2023, 14:47 // Actual //  Lupu Eduard

Organele de drept din Rusia anunţă despre arestări în masă ale celor care au derat sau intenţionează să facă parte din Legiunea Libertatea Rusiei sau Corpul Voluntarului Rus, organizaţii decclarate de regimul de la Kremlin drept teroriste şi extremiste.

Printrea cei reţinuţi pentreu aderare la mișcarea anti-Putin se regăseşte şi un renumit clarvăzător din Moscova, Dmitri Volhov, (numele real Burikov).

Clarvăzătorul, reţinut doar pentru că ar fi intenţionat să adere la mişcarea de partizani

Agenţia pro-Kremlin TASS, a anunţat, cu referinţă la serviciile de securitate ruse, Dmitri Volhov a fost reţinut, împreună cu alte persoane, pentru că ar fi încercat să se alăture la Corpul Voluntarului Rus.

„Ofițerii Comitetului de anchetă, cu sprijinul forțelor speciale, au percheziționat joi mai multe adrese din Moscova și l-au reținut pe Burikov, precum și alte persoane suspectate că se pregătesc să plece în Ucraina pentru a se alătura Corpului Voluntarului Rus, care luptă împotriva Federației Ruse ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei”, a spus sursa ahenţiei TASS.

Sursa agenţiei pro-Kremlin susţine că , în timpul perchezițiilor, agenții au confiscat de la cei reţinuţi cuțite, calculatoare, precum și simboluri ale Germaniei naziste.

Dmitri Volhov (Burikov) este câștigătorul celui de-al 13-lea sezon al emisiunii „Lupta clarvăzătorilor”, o emisiune de top a televiziunii publice din Rusia. Originar din Jukovski de lângă Moscova, Volhov se poziționează ca vrăjitor și ministru al cultului păgân Veles. Volhov se bucură de o mare popularitate în ţara sa.

Ce reprezintă Legiunea Libertatea Rusiei și Corpul Voluntarilor din Rusia

Legiunea Libertatea Rusiei și Corpul Voluntarilor din Rusia au lansat multiple incursiuni în regiunea Belgorod, aflată la frontiera cu Ucraina, capturând chiar și soldați ruși. Acum, aripa politică a celor două organizaţii a declarat că intenționează să demilitarizeze cu forța frontiera rusă.

Reprezentantul Legiunii Libertatea Rusiei, Aleksei Baranovski , a declarat, fiind citat de mai multe instituţii de presă europene că grupul a pătruns 10 km în Rusia și intenționează să avanseze cel puțin 40 km pentru ca tancurile și rachetele să nu poată lovi teritoriul ucrainean.

Baranovski a mai spus că partizanii ruşi vor să ajute Ucraina să elibereze Crimeea, după care profite de haosul din Federaţia Rusă pentru a răsturna regimul de la Kremlin: „Din păcate, poporul rus l-a creat pe Putin, iar noi trebuie să terminăm cu el. Nimeni nu va face această treabă pentru noi”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău