Putin a vorbit despre tehnologie și câini cu studenții în loc să abordeze „elefantul din cameră” – tancurile Leopard

26 Ian. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele rus Vladimir Putin a evitat să comenteze miercuri decizia Germaniei de a furniza tancuri Leopard Ucrainei în timpul unei vizite la Universitatea de Stat din Moscova, oferind în schimb sfaturi de carieră studenților și răspunzând la întrebări pe alte subiecte, relatează Reuters.

Anunțul Germaniei că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina după săptămâni de presiune din partea aliaților săi a provocat o reacție furioasă din partea Ministerului de Externe al Rusiei și a ambasadei sale la Berlin, dar președintele a evitat această problemă.

Putin, un vorbitor fluent de germană care a activat ca ofițer KGB în fosta Germanie de Est, a petrecut mai mult de o oră răspunzând la întrebările studenților cu privire la alte probleme, de la câini pierduți la tehnologia cuantică, deși războiul din Ucraina a continuat să apară în discuții doar indirect.

Războiul din Ucraina, subiect adiacent în ziua în care Germania a anunțat că trimite tancuri grele Leopard.

Un student pe nume Vladislav din regiunea Lugansk ocupată de ruși din estul Ucrainei i-a spus lui Putin că a participat anul trecut la „operațiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina și visul său era să lucreze pentru serviciul de securitate FSB, pe care Putin l-a condus cândva.

Putin, în vârstă de 70 de ani, i-a mulțumit pentru serviciul său militar și a spus că va ține cont de ambițiile sale FSB.
„Oamenii ca tine înțeleg cel mai bine importanța acțiunii pentru a proteja oamenii… și Rusia însăși”, a spus președintele. „Mulțumesc lui Dumnezeu că ești în viață și bine, de oameni ca tine va fi nevoie atât în ​​serviciile speciale, cât și în FSB”.

Un alt student a spus că a avut grijă de frații săi de 9, 10 și 16 ani, când mama sa a plecat anul trecut pentru a lucra ca asistentă la front. Putin a spus că se înclină în fața ei.
O tânără pe nume Daria i-a spus lui Putin că visează să lucreze în administrația prezidențială, iar acesta a răspuns că „cu siguranță va informa departamentul de personal”.

Putin a sugerat că unii folosesc războiul din Ucraina ca o scuză pentru a „anula” cultura rusă – o afirmație adesea repetată, dar neîntemeiată de Moscova – dar a spus că rușii vor continua să se bucure de Beethoven și Bach.
„Facem parte din cultura mondială”, a spus el.

Rusia se confruntă cu o situație de securitate „complicată”

În declarațiile sale, Putin a făcut doar o aluzie indirectă la tensiunile internaționale actuale, comentând că Germania „strict vorbind” a rămas sub ocupație militară americană – o referire la trupele aliate staționate în țara NATO.

„O mare parte din ceea ce se întâmplă (acum) are rădăcini adânci… Suveranitatea va fi returnată Europei, dar se pare că va dura timp”, a adăugat el.

Astfel, nu a existat o reacție imediată din partea președintelui Vladimir Putin, dar s-a referit doar pe scurt la situația de securitate „complicată” cu care se confruntă Rusia.
Deși Putin nu a spus nimic, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat într-o postare pe Telegram că această mișcare a Germaniei este o confirmare a implicării Berlinului într-un „război planificat dinainte” împotriva Rusiei.
Ambasada Rusiei la Berlin a declarat că decizia – care deschide calea pentru ca alți membri NATO să trimită și tancuri de fabricație germană – ar escalada conflictul de 11 luni din Ucraina, pe care Moscova îl consideră din ce în ce mai mult ca o confruntare periculoasă între Rusia și alianța condusă de SUA.

„Această decizie extrem de periculoasă duce conflictul la un nou nivel de confruntare”, a spus ambasadorul Serghei Nechayev. El a adăugat că ar provoca „daune ireparabile stării deja deplorabile a relațiilor ruso-germane”.

Mai mult, miercuri seară este așteptat ca președintele american Joe Biden să anunțe și el miercuri seară că SUA va trimite tancuri Abrams Ucrainei.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, spune că a vorbit la telefon cu omologul său american și că urmează și aște vești bune, în contextul în care Biden este așteptat să anunțe livrarea de tancuri Abrams.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 14:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Mart. 2023, 14:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manager de proiect, consultant, trainer și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse.

Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business), și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat.

Experiența adunată ani în șir a făcut-o să dezvolte și să implementeze programe de instruire pentru angajați, dar și pentru antreprenori.

„În urma acestei experiențe, am dezvoltat o abordare practică și personalizată în predare, care se adaptează nevoilor și obiectivelor specifice ale fiecărui cursant”, spune Lucia.

„Sunt mândră să mă alătur unei comunități de traineri cu experiență”

Datorită acestui program a reușit să învețe noi metode și tehnici care o vor ajuta în susținerea antreprenorilor, iar ulterior aceștia din urmă își vor putea dezvolta afacerile cu succes.  Oportunitatea de a fi trainer în cadrul programului „SIYB” a contribuit enorm în dezvoltarea sa profesională, acum fiind pregătită pentru a contribui la creșterea antreprenorialului în comunitate.

Workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori, la Soroca

„În urma programului „SIYB”, împreună cu doi colegi, am planificat să organizam la Soroca o serie de workshop-uri și sesiuni de instruire pentru antreprenori si potențiali antreprenori”, spune Lucia Ușurelu.

Astfel, până în luna aprilie, de două ori pe săptămână, antreprenorii își dau întâlnire la Incubatorul de Afaceri din Soroca. De la inițierea ideii, până la lansarea și gestiunea afacerii, aici viitorii antreprenori învață cum să-și crească afacerea.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Fiind în prezent cel mai mare program global de formare în managementul afacerilor, în baza metodologiei dezvoltate de către Organizația Internațională a Muncii, programul cuprinde module dedicate atât pentru cei ce doresc să se lanseze în domeniul antreprenorial, dar și pentru cei care vor să-și crească afacerea.

„Am observat o nevoie crescută pentru dezvoltarea abilităților de marketing digital în rândul antreprenorilor din comunitatea noastră. Deși mulți antreprenori au început să utilizeze canalele de marketing digital, există încă multe oportunități pentru a crește și a îmbunătăți rezultatele lor prin dezvoltarea și implementarea unei strategii de marketing digital eficiente”, spune experta.

Aceste instruiri vor ajuta antreprenorii să înțeleagă și să utilizeze eficient informația, oportunitățile și experiențele în domeniul afacerilor.

„Aceste workshop-uri vor ajuta antreprenorii să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, ceea ce va contribui ulterior la creșterea afacerilor, dar și la consolidarea comunității noastre antreprenoriale”, adaugă Lucia.

Pentru mai multe informații și oportunități despre afaceri verzi, accesați grupul Facebook: Economie Verde în Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău