FOTO #WeRemember – Săptămâna Internațională de Comemorare a Holocaustului în Moldova 2023

25 Ian. 2023, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
25 Ian. 2023, 16:59 // Actual //  MD Bani

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, membră a Congresului Mondial Evreiesc (WJC), participă la campania anuală a WJC și a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) #WeRemember de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, marcată pe 27 ianuarie.

Campania de informare, care a început pe 23 ianuarie și face parte din Săptămâna Comemorării Holocaustului, evidențiază importanța și gradul de conștientizare a Holocaustului.

Sloganul #WeRemember 2023 este „Învățați din trecut, asigurați viitorul” și încurajează participanții din întreaga lume să posteze fotografii pe rețelele sociale folosind hashtag-ul #WeRemember. La campania din Republica Moldova participă șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai ONG-urilor și ai societății civile, lideri de opinie, oameni de știință, precum și artiști. Toți cei enumerați scriu mesaje scurte despre importanța Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, publicându-și propriile fotografii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit constatărilor Comisiei Internaționale pentru Holocaust, prezidată de Elie Wiesel, aproximativ 300 000 de evrei, mii de romi, precum și reprezentanți ai altor grupuri, au fost uciși în timpul Holocaustului din Moldova.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova a pregătit un panou, care poate fi văzut în stațiile de autobuz și în alte locuri publice din Republica Moldova, dar și pe rețelele sociale ale Comunității Evreiești din Moldova și cele ale partenerilor săi naționali.

Pentru informații suplimentare despre Săptămâna Comemorarii Holocaustului în Moldova, transmiteți un e-mail la adresa office@jcm.md. Puteți afla mai multe despre susținerea campaniei #WeRemember și onorarea victimelor Holocaustului pe site-urile weremember.worldjewishcongress.org/ și aboutholocaust.org/en.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău