FOTO #WeRemember – Săptămâna Internațională de Comemorare a Holocaustului în Moldova 2023

25 Ian. 2023, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Ian. 2023, 16:59 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, membră a Congresului Mondial Evreiesc (WJC), participă la campania anuală a WJC și a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) #WeRemember de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, marcată pe 27 ianuarie.

Campania de informare, care a început pe 23 ianuarie și face parte din Săptămâna Comemorării Holocaustului, evidențiază importanța și gradul de conștientizare a Holocaustului.

Sloganul #WeRemember 2023 este „Învățați din trecut, asigurați viitorul” și încurajează participanții din întreaga lume să posteze fotografii pe rețelele sociale folosind hashtag-ul #WeRemember. La campania din Republica Moldova participă șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai ONG-urilor și ai societății civile, lideri de opinie, oameni de știință, precum și artiști. Toți cei enumerați scriu mesaje scurte despre importanța Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, publicându-și propriile fotografii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit constatărilor Comisiei Internaționale pentru Holocaust, prezidată de Elie Wiesel, aproximativ 300 000 de evrei, mii de romi, precum și reprezentanți ai altor grupuri, au fost uciși în timpul Holocaustului din Moldova.

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova a pregătit un panou, care poate fi văzut în stațiile de autobuz și în alte locuri publice din Republica Moldova, dar și pe rețelele sociale ale Comunității Evreiești din Moldova și cele ale partenerilor săi naționali.

Pentru informații suplimentare despre Săptămâna Comemorarii Holocaustului în Moldova, transmiteți un e-mail la adresa office@jcm.md. Puteți afla mai multe despre susținerea campaniei #WeRemember și onorarea victimelor Holocaustului pe site-urile weremember.worldjewishcongress.org/ și aboutholocaust.org/en.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău