Putin ar fi decis lichidarea lui Prigojin. Uneltirile șefului grupării Wagner care l-au înfuriat pe liderul Rusiei

15 Feb. 2023, 04:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Feb. 2023, 04:54 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Federații Ruse, Vladimir Putin, plănuiește să-l lichideze pe șeful grupului de mercenari Wagner, care ar fi participat la o conspirație anti-Putin împreună cu generalul Serghei Surovikin și liderul cecen, Ramzan Kadîrov, scrie The Sun cu referire la declarația fondatorului proiectului pentru drepturile omului „Gulagu.net”, Volodimir
Vladimir Osechkin.

Potrivit informațiilor disponibile, „bucătarul lui Putin” a planificat o conspirație împotriva șefului Ministerului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, împreună cu fostul comandant al grupării ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, și Ramzan Kadîrov.

Se raportează că Prigojin a vrut să ocupe funcția de prim-viceministru al șefului Ministerului Apărării sau chiar să conducă departamentul de apărare. Kadîrov urma să devină șeful Gărzii Naționale.

Un astfel de triumvirat și-ar putea folosi poziția pentru a-l controla pe Putin și cursul ostilităților din Ucraina. Se raportează că Prigojin a vrut să preia controlul asupra FSB pentru a-și distruge cazierul judiciar, care este păstrat în arhivele serviciului de informații.

Cu toate acestea, FSB a descoperit conspirația, iar participanții săi nu au îndrăznit să meargă până la capăt. Șeful Wagner s-a prefăcut a fi un critic public după exploziile de pe Podul Crimeii.

Potrivit lui Vladimir Osechkin, Putin a clasificat informații despre Prigojin, culese în anii 80, când Prigojin ispășea o pedeapsă cu închisoarea.

„Judecând după metodele pe care le folosește Putin, Prigojin cel mai probabil va fi distrus”, a spus Osechkin.

În prezent, Prigojin nu mai are voie să recruteze mercenari din închisori – acest lucru este făcut de oameni din Ministerul Apărării.

Amintim că Evgheni Prigojin a negat zvonurile despre capturarea rapidă a orașului Bakhmut. El a menționat că este prematur să vorbim despre asta în viitorul apropiat, din moment ce forțele ucrainene opun rezistență acerbă, iar condițiile prealabile pentru încercuirea orașului nu sunt prevăzute.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău