Războaie terestre în Europa! Șeful armatei britanice, avertisment înfiorător

20 Iun. 2022, 07:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 07:48 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul Patrick Sanders, șef al Statului Major britanic, vorbește despre războaie terestre în Europa, motiv pentru care Marea Britanie trebuie să fie pregătită pentru a lupta și câștiga astfel de lupte. Mai mult, oficialul britanic spune că Regatul Unit ar urma să lupte în Europa încă o dată, amintind de cea de-a doua conflagrație mondială.

Generalul Patrick Sanders este noul şef al Statului Major al armatei britanice. Acesta avertizează că forțele militare ale Regatului Unit trebuie să se pregătească pentru „a lupta în Europa încă o dată”, conform presei internaționale.

„Sunt primul şef de Stat Major după 1941 care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o putere continentală. Invazia rusă în Ucraina evidenţiază obiectivul nostru esenţial de a proteja Regatul Unit prin capacitatea noastră de a lupta şi câştiga războaie terestre.

Există un imperativ puternic de a construi forţe armate capabile să lupte împreună cu aliaţii noştri şi să învingă Rusia în luptă. Suntem generaţia care trebuie să pregătească forţele armate să lupte în Europa încă o dată”, spune generalul Patrick Sanders.

Boris Johnson, premierul țării, a exclus ideea ca Marea Britanie să trimită trupe care să sprijine direct Ucraina în război, dar a asigurat că Regatul Unit va susține „pe termen lung” statul ucrainean, împotriva agresiunii Rusiei.

Vizita surpriză a premierului britanic Boris Johnson în Ucraina vine după cea a altor patru lideri europeni, reprezentând Franța, Italia, Germania și România, în timpul căreia și-au exprimat solidaritatea faţă de țara invadată de armata rusă.

Johnson a lansat un program de instruire a soldaților ucraineni de către armata britanică, în cadrul căreia, până la 10.000 de soldați ucraineni ar urma să fie antrenați în perioade de câte 120 de zile, pentru a ajuta forțele ucrainene „să-și intensifice rezistența” față de asaltul rusesc.

Boris Johnson a spus că dorește „să trimită un mesaj clar și simplu poporului ucrainean: Regatul Unit este cu voi și vom fi alături până când veţi învinge în cele din urmă”.

Aceasta este a doua vizită a lui Johnson la Kiev de când a început pe 24 februarie agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, în timpul scurs de atunci Marea Britanie remarcându-se prin livrările substanţiale de armament pentru Ucraina.

„Multele zile scurse din acest război au dovedit că sprijinul Marii Britanii este ferm şi hotărât. Mă bucur să-l văd din nou la Kiev pe marele prieten al ţării noastre, Boris Johnson”, a declarat Zelenski, președintele Ucrainei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:52 // Actual //  Lupu Eduard

Consumul de alcool şi de ţigări electronice în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani este „alarmant”, potrivit unui raport al filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care recomandă măsuri de sănătate publică pentru a limita accesul la băuturile alcoolice.

„Utilizarea pe scară largă a substanţelor nocive în rândul copiilor din multe ţări din regiunea europeană (şi nu numai) constituie o ameninţare gravă la adresa sănătăţii publice”, a avertizat Hans Kluge, directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat într-un comunicat de presă, citat de BFM TV.

Pentru a contracara această tendinţă, se solicită taxe mai mari, restricţii privind punctele de vânzare şi publicitatea şi interzicerea agenţilor aromatizanţi.

După ani de scădere a consumului de substanţe psihoactive, „anumite date sugerează că pandemia Covid-19 a dus la o nouă creştere a consumului”, notează raportul, care compilează date de la 280.000 de tineri din Europa, Asia Centrală şi Canada.

Măsurile de reţinere au schimbat, de fapt, obiceiurile tinerilor de 11-15 ani. Aceştia au fost mai prezenţi online şi mai expuşi la publicitatea digitală. Aceste schimbări şi-ar putea lăsa amprenta.

„Adoptarea unor comportamente riscante în timpul adolescenţei poate influenţa comportamentul la vârsta adultă, consumul de substanţe psihoactive la o vârstă fragedă fiind legat de un risc mai mare de dependenţă”, a subliniat el. „Consecinţele sunt costisitoare pentru ei şi pentru societate”.

Potrivit raportului, utilizarea ţigărilor electronice a crescut la nivel mondial, iar această tendinţă este deosebit de accentuată în rândul adolescenţilor.

Vestea bună este că fumatul este în scădere: 13% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fumat deja în 2022, cu două procente mai puţin faţă de acum patru ani. Cu toate acestea, mulţi dintre ei au adoptat ţigările electronice.

Aproximativ 32% dintre adolescenţii de 15 ani au fumat deja una, iar 20% în ultimele 30 de zile.

Realizat o dată la patru ani sub egida Biroului OMS Europa, care reuneşte 53 de ţări şi se extinde până în Asia Centrală, sondajul internaţional HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) descrie comportamentul de sănătate al copiilor de 11, 13 şi 15 ani. Acesta are diverse secţiuni, printre care şi aceasta privind consumul de substanţe psihoactive.

Alcoolul este substanţa cel mai frecvent consumată de către adolescenţi. 57% dintre adolescenţii de 15 ani au consumat alcool cel puţin o dată, iar aproape patru din zece au făcut acest lucru în ultimele 30 de zile. Mai mult, aproximativ unul din zece adolescenţi (9%) a fost foarte beat la un moment dat în viaţa sa. Aproximativ 5% dintre adolescenţii de 13 ani şi 20% dintre cei de 15 ani au făcut acest lucru.

„Acest lucru arată o tendinţă de escaladare a abuzului de alcool în rândul tinerilor”, a deplâns OMS Europa într-un comunicat de presă.

„Aceste rezultate subliniază măsura în care alcoolul este disponibil şi normalizat şi arată nevoia urgentă de măsuri politice mai bune pentru a proteja copiii şi tinerii de daunele (sale)”, a insistat organizaţia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău