Răzbunarea Moscovei asupra Moldovei: ”Gazprom vrea să ne îngenuncheze”

15 Oct. 2021, 04:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Oct. 2021, 04:20 // Actual //  Lupu Eduard

Criza prețurilor la gaze lovește și Republica Moldova unde Gazprom ar vrea să obțină aproximativ 600 – 700 de milioane de dolari mai mult doar din cauză că la guvernare nu a ajuns partidul pro-rus preferat de Moscova la ultimele alegeri.

„Gazprom acum vrea să ne îngenuncheze, să scoată din buzunarul nostru vreo 600-700 de milioane de dolari în plus, doar de aceea că nu a ajuns un partid pro-rus la guvernare și noi în continuare depindem de ei”, a spus Sergiu Tofilat, expert în probleme energetice la Chișinău.

La rândul său, deputatul PAS Radu Marian a declarat că în actualele condiții Guvernul a emis starea de alertă în sectorul energetic pentru a mobiliza instituțiile responsabile să poată întreprinde măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor și a securității energetice a statului.

„Problema nu e neapărat că rămânem fără gaz ori fără energie, ci e în preț, dar Guvernul este gata să compenseze anumite diferențe pentru a atenua șocul legat de preturi pentru cetățeni”, a spus Marian.

Sergiu Tofilat a precizat că de la prețul de 800 de dolari pe care îl achită Republica Moldova acum, ar fi vorba de compensarea unei diferențe de circa 400 de milioane de dolari. La întrebarea de unde va lua Guvernul acești bani, Radu Marian a declarat că acum, guvernul de la Chișinău poartă negocieri și este încrezător că se va ajunge la o înțelegere.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei