Regina Elizabeta a II-a își va sărbători jubileul de platină în iunie 2022. Englezii vor avea 4 zile libere

03 Iun. 2021, 11:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Iun. 2021, 11:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Majestatea Sa Regina Elizabeta a II-a își va sărbători jubileul de platină în perioada 2 – 5 iunie, 2022. Despre aceasta s-a anunțat pe pagina de Twitter a familiei Regale.

Zilele libere oferite în 2022, în perioada 2 – 5 iunie l va oferi comunității din Marea Britanie o oportunitate de a se uni pentru a sărbători această etapă istorică.

Oadată ce își va sărbători 70 de ani de la încoronare, Regina va deveni primul monarh britanic care sărbătorește un jubileu de platină, după ce a urcat pe tron ​​la doar 25 de ani în 1952.

Cum va fi sărbătorit Jubileul Reginei?

Într-o serie de tweet-uri suplimentare, au fost dezvăluite planurile pentru cele 4 zile libere din 2022, inclusiv o serie de evenimente publice și comunitare, pe lângă momentele naționale de reflecție în aprecierea celor 70 de ani de slujire ai reginei.

Evenimentele planificate pentru zilele libere includ Trooping the Color, iluminarea balizelor Platinum Jubilee, un serviciu de mulțumire la Catedrala Sf. Pavel și Platinum Jubilee Pageant.

Prânzul Marelui Jubileu va fi, de asemenea, reînviat, oferind comunității o oportunitate de a sărbători împreună reperul, indiferent dacă este practic, la ușă sau pe stradă.

 

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău