BNM, conferință de nivel înalt: „Recuperarea economiei în post-pandemie: realități și perspective”

03 Iun. 2021, 11:13
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Otilia Cotruța
03 Iun. 2021, 11:13 // Bănci şi Finanţe //  Otilia Cotruța

Banca Națională a Moldovei, va organiza mâine, 4 iunie 2021, o conferință de nivel înalt cu genericul „Recuperarea economiei în post-pandemie: realități și perspective”, se anunță în cadrul unui comunicat al băncii centrale.

Acest evenimenteste conceput în cadrul seriei de evenimente prilejuite de aniversarea a 30-a de la fondare și, totodată, reafirmă angajamentul băncii centrale de a fi alături de cetățeni și agenții economici în realizarea mandatului său.

„Conferința va reuni oficiali ai Republicii Moldova și ai organizațiilor internaționale, guvernatori ai băncilor centrale din alte state, reprezentanți ai băncilor comerciale locale, ai mediului de afaceri, precum și experți în politici economice. Întrunirea va oferi posibilitatea unui schimb de opinii de actualitate pentru întreaga planetă, în special referitor la rolul băncilor centrale în înfruntarea provocărilor și identificarea oportunităților în perioada de după pandemie.”, se arată în comunicatul BNM.

Conferința va fi, de asemenea, transmisă pe R LIVE TV și rlive.md.

Astfel, agenda conferinței  se va axa  pe aspecte ce țin de:

  • stabilitatea financiară
  • abordarea riscului sistemic
  • politici de susținere a economiei
  • necesitatea adaptării rapide la tehnologiile inovative
  • elaborarea unor viziuni noi asupra pașilor următori

Incertitudinile existente ridică multe semne de întrebare în fața autorităților, băncilor centrale și a actorilor piețelor care urmează să-și mobilizeze eforturile pentru a se conforma noilor cerințe ale timpului.

Tematica vine în nevoia de a depăși cu rezistență actuala criză, care a adus prejudicii economice colosale și care a avut consecințe severe asupra vieții cetățenilor.

Reuniunea se va desfășura on-line și va fi transmisă în direct pe toate platformele de comunicare ale Băncii Naționale (pagina web, Facebook, Youtube), dar și pe https://www.privesc.eu/ și https://rlive.md/.

Banca Națională a Moldovei

Banca Națională a Moldovei a fost creată la 4 iunie 1991 prin decretul președintelui Republicii Moldova, astfel fiind puse bazele sectorului bancar din țara noastră.

De atunci, au fost înregistrate mai multe realizări importante, cum ar fi introducerea monedei naționale, modificarea obiectivului fundamental de la stabilitatea monedei naționale la stabilitatea prețurilor, tranziția la regimul de țintire a inflației, consolidarea independenței și a capacității Băncii Naționale a Moldovei, implementarea unei noi legislații financiare-bancare care transpune cele mai bune standarde internaționale și ale Uniunii Europene, precum și alte realizări majore pentru reformarea, dezvoltarea și fortificarea mediului financiar-bancar.

Agenda Evenimentului

 

Realitatea Live

29 Nov. 2023, 12:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2023, 12:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru energie electrică (ENTSO-E) a anunțat o majorare cu 500 MW a limitei de capacitate a comerțului cu energie electrică, ajungând la 1.700 MW, ca rezultat al finalizării procesului de sincronizare a sistemelor energetice și pe baza simulărilor de securitate și stabilitate a sistemului.

Această mutare reprezintă un pas esențial în consolidarea securității energetice regionale și promovarea unei piețe energetice mai integrate și eficiente. Președintele ENTSO-E, Zbyněk Boldiš, a salutat nivelul crescut de cooperare între operatorii de sisteme de transport din Europa Continentală și Ukrenergo, subliniind eforturile continue pentru o rețea electrică rezistentă și integrată.

Sincronizarea de urgență a sistemelor energetice ale Ucrainei și Moldovei cu cel continental a fost finalizată la 16 martie 2022. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a evidențiat importanța acestui eveniment pentru Republica Moldova, subliniind că sincronizarea a contribuit semnificativ la consolidarea independenței energetice a țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău