Respectăm sau nu măsurile de protecție după vaccinare? Cum se explică cazurile de COVID-19 după imunizare

16 Mart. 2021, 15:12
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Mart. 2021, 15:12 // Actual //  MD Bani

Într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, profesorul universitar Ninel Revenco, coordonator al Grupului național de comunicare privind vaccinarea, a menționat că respectarea măsurilor de siguranță precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale și spălarea mânilor vor fi în continuare respectate.

Potrivit lui, vaccinurile administrate împotriva COVID-19 nu conțin în sine virusul SARS-CoV-2. Iar, caccinurile anti-COVID nu induc, nu provoacă și nici nu declanșează boala.

„Vaccinurile sunt sigure și eficiente. Odată ce pacientul a fost vaccinat, în perioada post-vaccinală, trebuie respectate măsurile de protecție pentru a nu se infecta. Noi, după prima injectare, nu suntem protejați de această maladie, suntem doar în proces de a forma anticorpi. Chiar și după al doilea rapel, când deja suntem vaccinați, tot vom respecta aceste reguli de aur precum distanța socială, spălatul mâinilor și purtatul măștii”, a declarat Ninel Revenco.

Epidemiologul ANSP, Laura Țurcan, a menționat  că în Republica Moldova, au fost înregistrate 4 cazuri de infectare cu Covid-19 după imunizare (în perioada 2-16 martie). Persoanele au fost vaccinate în perioada de incubație, când nu știa că sunt infectate. Această perioadă poate varia între 2 și 10 zile, explică Laura Țurcan.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 11:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 11:34 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul a luat o decizie radicală privind administrarea păcurii depozitate în rezerva de stat, obligând SA ”Termoelectrica” să ardă surplusul de material combustibil. Conform declarațiilor secretarului general al Ministerului Energiei, Andrei Grițco, autoritățile au constatat că două din cele patru rezervoare destinate stocării păcurii nu sunt funcționale, ceea ce a condus la depășirea capacității lor cu 10 la sută.

”Această situație pune în pericol buna funcționare a rezervoarelor și, în eventualitatea unei defecțiuni, există riscul pierderii întregii cantități de păcură din rezerva de stat, implicând atât riscuri de poluare a mediului, cât și pierderi financiare semnificative”, a avertizat Grițco.

Conform deciziei Guvernului, ”Termoelectrica” va trebui să ardă păcura și într-un termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern să vireze în bugetul de stat valoarea materialului ars – 102 milioane de lei.

Această măsură, luată în contextul preocupărilor legate de siguranța mediului și eficiența economică, evidențiază importanța gestionării corecte a resurselor și necesitatea intervenției autorităților în situații critice pentru a preveni consecințe negative asupra mediului și economiei naționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău