Rusia „s-a deconectat cu succes” de la internetul global

22 Iul. 2021, 18:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iul. 2021, 18:59 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Rusia s-a „deconectat cu succes” de la world wide web în timpul testării internetului său „suveran”, relatează The Moscow Times.

Autoritățile au cochetat mult timp cu controlul mai intens asupra internetului pe teritoriul Rusiei, însă încercările din trecut de a se deconecta de pe internetul global au avut un succes mixt.

Exercițiul din 15 iunie-15 iulie „a testat capacitățile de deconectare fizică a secțiunii rusești a internetului”, a declarat RBC, citând una dintre sursele sale anonime din industria telecomunicațiilor. O a doua sursă a declarat că „a avut ca scop să determine dacă ‘RuNet’ ar putea funcționa în cazul unor distorsiuni externe, blocaje și alte amenințări”.

„Rezultatele oficiale nu au fost încă evaluate; testele au fost recunoscute provizoriu ca fiind de succes ”, a spus o altă sursă.

Furnizorul de telecomunicații administrat de stat Rostelecom, cei patru mari furnizori de telefonie mobilă din Rusia și proprietarul celei mai mari rețele din lume de cabluri optice din fibră optică, ar fi participat la testele de izolare a internetului.

Potrivit , RBC  testele nu par să provoace perturbări utilizatorilor.

Testele trebuie efectuate o dată pe an, conform unei legi semnate de președintele Vladimir Putin în 2019, dar a trebuit să fie amânate anul trecut din cauza pandemiei Covid-19.

Experții și-au exprimat îndoielile cu privire la capacitatea Rusiei de a implementa tehnologia pentru a se izola de restul internetului.

În plus față de închiderea cu un sistem alternativ de nume de domeniu (DNS), legea „internetului suveran” al Rusiei cere și mai multă filtrare, cerând furnizorilor de internet să cumpere și să instaleze instrumente de inspecție profundă a pachetelor (DPI).

Kremlinul a confirmat testele de autoizolare pe internet joi mai târziu, spunând că infrastructura Rusiei ar trebui să fie pregătită pentru sancțiuni străine și criminali cibernetici.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Contractul cu MGRES pentru luna iunie a prelungit. Urmează a fi achiziționate circa 303 mii MWh, potrivit comunicatului Energocom.

Această cantitate constituie 95% din consumul necesar al malului drept al râului Nistru. Instituția informează că prețul constituie 66 de dolari pentru un megawat

Restul energiei electrice, în special pentru orele de vârf, va fi achiziționată de pe bursa română OPCOM. Pe data de 24 mai, Ucraina a suspendat exportul de electricitate în țările vecine. De atunci Energocom a înlocuit energia achiziționată de la Ukrhidroenergo cu energia procurată de pe OPCOM.

Luna viitoare compania românească SN Nuclearelectrica SA va continua să aibă lucrări de mentenanță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău