Rusia spune că Occidentul, spre deosebire de China, „s-a împușcat în cap” când a impus sancțiuni

16 Iun. 2022, 01:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Iun. 2022, 01:39 // Actual //  Lupu Eduard

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a spus miercuri că Occidentul „s-a împușcat în cap” în efortul de a limita importurile de petrol și gaze rusești, în timp ce China a rezistat cu succes încercărilor aliaților vestici de a semăna discordie între Beijing și Moscova, scrie Reuters.

Războiul din Ucraina și încercările Occidentului de a izola Rusia drept pedeapsă pentru că a invadat Ucraina au dus la creșterea prețurilor la cereale, ulei de gătit, îngrășăminte și energie, pe măsură ce Europa e în plin proces de a-și reduce dependența de petrol și gaze rusești.

Maria Zaharova a lăudat parteneriatul strategic al Rusiei cu China și a criticat decizia Statelor Unite și a aliaților săi europeni de a distruge relația pe care o aveau cu Moscova.

„Livrările de energie cresc în permanență: China știe ce vrea și nu se împușcă singură în picior”, le-a spus Zaharova reporterilor. „În tot acest timp, la vest de Moscova, [Occidentul] se împușcă în cap. Vestul s-a izolat de noi.”

Purtătoarea de cuvânt a spus că Uniunea Europeană a ales o cale „sinucigașă” în încercarea de a-și diversifica sursele de aprovizionare și de a renunța la energia din Rusia de care Germania a depins încă din timpul Războiului Rece.

Zaharova a menționat că resursele diplomatice ale Rusiei au fost deja redirecționate din Europa, SUA și Canada spre Asia, Africa și regiunea fostei Uniuni Sovietice. Președintele rus Vladimir Putin spune că relațiile cu China sunt mai bune decât au fost vreodată și a lăudat parteneriatul strategic de contracarare a influenței americane.

Realitatea Live

15 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 18:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Prețurile pentru chirie au crescut în întreaga lume. Astfel, am pregătit un top pentru cele mai mai scumpe chirii din Europa.

Parisul este orașul cu cele mai scumpe chirii din Europa. Francezii și nu numai plătesc peste 29 de euro pe metru pătrat. Tot peste 20 de euro plătesc și cei din Oslo, Londra, Barcelona și Copenhaga – acestea sunt, așadar, cele mai scumpe orașe, dacă ne gândim să stăm în chirie.

În Barcelona, prețurile chiriilor au crescut din 2021 cu aproape 28%. Iar într-un oraș din Ungaria cu aproximativ 27%. O creștere semnificativă este și în Varșovia. Chiriașii scot din buzunar în 2022 cu 18% mai mulți bani față de anul trecut.

Chiriile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Cele mai scumpe chirii din România sunt în București și Cluj, 7,5 euro pe metru pătrat. În Brașov prețurile sunt ceva mai mici, 6,60 de euro pe metru pătrat, scrie Digi24.

Chirii mai ieftine decât în România se găsesc în Bulgaria. În capitala Bulgariei prețul este ceva mai mare, 4,60 de euro pe metru pătrat. Și Slovenia se află la coada clasamentului, cu cele mai mici chirii – aici se plătesc pe lună, pentru metrul pătrat, mai puțin de 7 euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău