(FOTO) O nouă pensiune la Orheiul Vechi! „Casa Rândunicii” te așteaptă cu bucate tradiționale și peisaje unice

15 Iun. 2022, 17:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2022, 17:57 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Într-o zona cu peisaje unice în Moldova, între malurile stâncoase din satul Trebujeni, în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” s-a deschis o nouă pensiune. „Casa Rândunicii” te invită să petreci timp în peisajul rural și să te bucuri de ospitalitatea, mâncarea tradițională și obiceiurile locului, să te reconectezi la natură într-un loc cu multă liniște pentru o vacanță de neuitat.

Pensiunea a fost deschisă de familia Buzilă din satul Trebujeni, care fiind inspirată de afacerea părinților în domeniul turismului rural și-au propus să ofere o nouă experiență cetățenilor cât și vizitatorilor străini.

Pensiunea a fost proiectată în conformitate cu tradiţiile arhitecturale locale, dar cu finisaje interioare moderne, care oferă confort celui mai pretențios turist.  „Casa Rândunicii” are o capacitate de cazare de 4 camere, o terasă de vară şi un teren de joacă amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor şi cramă tradiţională. Gazdele vor fi bucuroase să întâmpine oaspeții cu bucate tradiţionale  şi specifice zonei, pregătite pe baza legumelor și alimentelor locale.

Pensiunea „Casa Rândunicii” este unul dintre cei 20 de beneficiari ai programului de granturi implementat de către Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul programului este de a contribui la consolidarea infrastructurii și a produselor turistice pentru depășirea dificultăților generate de impactul pandemiei asupra sectorului turismului.

Realitatea Live

05 Iul. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Hamburg, cel mai mare oraș din Uniunea Europeană, a avertizat că ar putea fi forțat să raționalizeze apă caldă, deoarece criza energetică din Rusia provoacă haos.

Jens Kerstan, senatorul de mediu pentru al doilea oraș ca mărime al Germaniei, a declarat sâmbătă pentru ziarul german Welt am Sonntag că Hamburg ar putea limita disponibilitatea apei calde la anumite perioade ale zilei „dintr-o lipsă acută de gaz”.

„Suntem într-o criză mult mai gravă decât cred majoritatea oamenilor”, a spus Kerstan într-un interviu separat pentru Hamburger Abendblatt. El a îndemnat oamenii să facă dușuri mai scurte, să evite băile și să instaleze termostate moderne și capete de duș care economisesc apă. „Cu cât economisim mai mult acum, cu atât situația va fi mai bună iarna, deoarece magazinele se vor umple”, a spus el pentru Hamburger Abendblatt, vorbind despre reducerea cererii de gaze naturale.

Națiunile occidentale s-au îndreptat spre sursele de energie rusești după ce țara a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie. Unii au impus sancțiuni sectorului energetic al Rusiei în încercarea de a opri finanțarea armatei sale, în timp ce Rusia însăși a întrerupt unele livrări de gaz către țări, inclusiv Germania, din cauza refuzului acestora de a plăti în ruble.

Ministerul Economiei și Climei din Germania a declarat că anterior a importat aproximativ 55% din gazul său din Germania, doar că acest procent a scăzut la 35% până la mijlocul lunii aprilie. Germania spune că importurile rusești ar putea reprezenta până la 10% din consumul său de gaze naturale până în vara anului 2024.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău