(FOTO) O nouă pensiune la Orheiul Vechi! „Casa Rândunicii” te așteaptă cu bucate tradiționale și peisaje unice

15 Iun. 2022, 17:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2022, 17:57 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Într-o zona cu peisaje unice în Moldova, între malurile stâncoase din satul Trebujeni, în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” s-a deschis o nouă pensiune. „Casa Rândunicii” te invită să petreci timp în peisajul rural și să te bucuri de ospitalitatea, mâncarea tradițională și obiceiurile locului, să te reconectezi la natură într-un loc cu multă liniște pentru o vacanță de neuitat.

Pensiunea a fost deschisă de familia Buzilă din satul Trebujeni, care fiind inspirată de afacerea părinților în domeniul turismului rural și-au propus să ofere o nouă experiență cetățenilor cât și vizitatorilor străini.

Pensiunea a fost proiectată în conformitate cu tradiţiile arhitecturale locale, dar cu finisaje interioare moderne, care oferă confort celui mai pretențios turist.  „Casa Rândunicii” are o capacitate de cazare de 4 camere, o terasă de vară şi un teren de joacă amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor şi cramă tradiţională. Gazdele vor fi bucuroase să întâmpine oaspeții cu bucate tradiţionale  şi specifice zonei, pregătite pe baza legumelor și alimentelor locale.

Pensiunea „Casa Rândunicii” este unul dintre cei 20 de beneficiari ai programului de granturi implementat de către Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul programului este de a contribui la consolidarea infrastructurii și a produselor turistice pentru depășirea dificultăților generate de impactul pandemiei asupra sectorului turismului.

Realitatea Live

30 Mart. 2023, 17:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Mart. 2023, 17:07 // Actual //  Lupu Eduard

La discutarea proiectului de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate, deputatul PAS, Adrian Cheptonar a fost întrebat de către deputatul din BCS, Vasile Bolea dacă va fi creată o instituție de Serviciului de Informații Externe cum au majoritatea statelor.

Majoritatea statelor au această dualitate de servicii. De exemplu, unele state au destul de multe servicii militare, contrainformații, interne și externe. În unele state, chiar instituții fiscale au subdiviziuni speciale, poliția are în multe subdiviziuni. În cazul Republicii Moldova, suntem un stat mic și ținem la buget. Activitatea de informații externe este extrem de costisitoare, noi o să ne bazăm ca atribuțiile de neinformații externe să fie ale SIS. În Lituania e exact ca în Republica Moldova”, a punctat Cheptinar.

Potrivit noii legi, SIS ar putea obține dreptul de a supraveghea domiciliul unei persoane, de a-i instala în locuință aparate de supraveghere audio, video sau foto, de a-i intercepta comunicările și de a o urmări vizual, în afara unui dosar penal.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău