Schimbă-ți viața spre bine. Practică aceste obiceiuri și ieși din zona de confort

06 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare dintre noi are nevoie să evolueze și să devină mai bun pentru a avea succes. La început va fi destul de complicat, dar rezultatul își merită efrotul. Iată cum poți deveni o versiune mai buna a ta.

1. Trezește-te mai devreme

În mod ideal este recomandat să te trezești înainte de răsăritul soarelui. În timp ce alții dorm, vă puteți pregăti pentru o zi productivă în liniște.

2. Începe dimineața cu activitate fizică

Antrenamentele de dimineață te pot ajuta să acumulezi mai multă energie, iar seara puteți folosi timpul pentru alte activități.

3. Fă un duș rece

Dacă este practicat în mod regulat, dușul rece, îmbunătățește circulația sângelui și starea pielii, ameliorează stresul și îmbunătățește starea de spirit.

4. Alimentează-te corect 

Pentru acestă practică vă poate ajuta o aplicație de numărare a caloriilor și crearea unui jurnal alimentar. Vei rămâne uimit când vei afla cât de mult zahăr și grăsimi consumi și când vei afla că corpul tău are nevoie de mai puțini nutrienți decât credeai. Ascultă întotdeauna corpul tău și oferă-i ceea de ce ai nevoie.

5. Urmărește cheltuielile și învață să economisești

Vezi pe ce cheltui cel mai mult și încearcă să reduci. Începe să economisești sume mici, apoi, treptat, mărește suma destinată economiilor. Vei observa și singur cât de important este să ai bani pentru zile negre.

6. Exersează vorbirea în public

Această experiență îți va fi la sigur foarte utilă. Procesul de instruire în sine vă va îmbunătăți abilitățile de comunicare și vă va oferi încredere.

7. Începe să citești 

Cititul ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale și poate chiar ajuta la combaterea stresului și a depresiei. Obișnuiește să-ți timp în fiecare zi pentru a citi.

8. Cunoaște oameni noi

Oamenii noi aduc noi oportunități pentru viața fiecăruia.

9. Fii voluntar

Voluntariatul și munca caritabilă te pot ajuta să înțelegi că poți ajuta mai multe persoane decât pe tine însuți și vei înțelege că te poate ajuta să te simți mai bine.

10. Renunță la smartphone înainte de culcare

Lumina albastră a ecranului poate afecta negativ adormirea, așa că, cu câteva ore înainte de culcare, îndepărtați smartphone-ul și lăsați creierul să se adapteze la o odihnă sănătoasă.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău