Schimbă-ți viața spre bine. Practică aceste obiceiuri și ieși din zona de confort

06 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2021, 06:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare dintre noi are nevoie să evolueze și să devină mai bun pentru a avea succes. La început va fi destul de complicat, dar rezultatul își merită efrotul. Iată cum poți deveni o versiune mai buna a ta.

1. Trezește-te mai devreme

În mod ideal este recomandat să te trezești înainte de răsăritul soarelui. În timp ce alții dorm, vă puteți pregăti pentru o zi productivă în liniște.

2. Începe dimineața cu activitate fizică

Antrenamentele de dimineață te pot ajuta să acumulezi mai multă energie, iar seara puteți folosi timpul pentru alte activități.

3. Fă un duș rece

Dacă este practicat în mod regulat, dușul rece, îmbunătățește circulația sângelui și starea pielii, ameliorează stresul și îmbunătățește starea de spirit.

4. Alimentează-te corect 

Pentru acestă practică vă poate ajuta o aplicație de numărare a caloriilor și crearea unui jurnal alimentar. Vei rămâne uimit când vei afla cât de mult zahăr și grăsimi consumi și când vei afla că corpul tău are nevoie de mai puțini nutrienți decât credeai. Ascultă întotdeauna corpul tău și oferă-i ceea de ce ai nevoie.

5. Urmărește cheltuielile și învață să economisești

Vezi pe ce cheltui cel mai mult și încearcă să reduci. Începe să economisești sume mici, apoi, treptat, mărește suma destinată economiilor. Vei observa și singur cât de important este să ai bani pentru zile negre.

6. Exersează vorbirea în public

Această experiență îți va fi la sigur foarte utilă. Procesul de instruire în sine vă va îmbunătăți abilitățile de comunicare și vă va oferi încredere.

7. Începe să citești 

Cititul ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale și poate chiar ajuta la combaterea stresului și a depresiei. Obișnuiește să-ți timp în fiecare zi pentru a citi.

8. Cunoaște oameni noi

Oamenii noi aduc noi oportunități pentru viața fiecăruia.

9. Fii voluntar

Voluntariatul și munca caritabilă te pot ajuta să înțelegi că poți ajuta mai multe persoane decât pe tine însuți și vei înțelege că te poate ajuta să te simți mai bine.

10. Renunță la smartphone înainte de culcare

Lumina albastră a ecranului poate afecta negativ adormirea, așa că, cu câteva ore înainte de culcare, îndepărtați smartphone-ul și lăsați creierul să se adapteze la o odihnă sănătoasă.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:01
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 14:01 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Producția de troleibuze Belkommunmash în Moldova a ajuns la un grad de localizare de 45%, a declarat șeful misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la Minsk, Victor Sorocean în cadrul unei întâlniri cu premierul belarus Roman Golovchenko.

În Republica Moldova troleibuzele Belkommunmash sunt asamblate pe teritoriul fostei întreprinderi Tracom.

Potrivit ambasadorului, în prezent sunt analizate posibilitățile ca troleibuzele asamblate în Republica Moldova să fie livrate pe piețele din România și Bulgaria. Există interes pentru respectivele mijloace de transport. Acestea sunt atractive la preț, dar și accesibile la întreținere.

În luna martie 2011 autorităţile de la Chişinău şi cele de la Minsk au semnat un protocol de intenţie privind înființarea la Chişinău a unei întreprinderi mixte de asamblare a troleibuzelor, care a început să funcționeze un an mai târziu. Anual în capitașă sunt asamblate circa 30 de troleibuze.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală