Se redeschid plajele din Havana. Când va fi permis accesul turiștilor străini

30 Sept. 2021, 15:07
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2021, 15:07 // Slider //  Dumitrita Culiuc

După aproape 9 luni de inactivitate din caza pandemiei de coronavirus, autorităţile din Havana au anunţat miercuri redeschiderea plajelor şi a piscinelor, precum şi a celebrului bulevard din capitala Cubei, Malecon. Totuși, anumite restricții rămân în vigoare.

„De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2, precum şi deschiderea plajelor şi a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate”, a anunţat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Situat la malul mării și fiind înconjurat de mai multe clădiri coloniale colorate, bulevardul Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toţi locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activităţi care au fost interzise începând cu luna ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Cu toate că se redeschid, măsurile de prevenire împotriva răspândirii COVID-19 necesită a fi respectate în continuare. Astfel, la piscine precum și în zonele de plajă, purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia înotului, este una din prevederile relaxării. De asemenea, sunt autorizate „exerciţiile fizice pe drumurile publice şi în sălile de sport”.

De altfel, vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei şi-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile şi alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autorităţile cubaneze au anunţat, totodată, deschiderea graniţelor pentru turişti începând cu data de 15 noiembrie, precum şi deschiderea treptată a şcolilor între octombrie şi noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă care nu au fost recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizaţi, adică 45,6% din populaţie, însă obiectivul autorităților de la Havana este depășirea pragului de 90% până la sfârșitul lunii noiembrie.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 12:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2022, 12:50 // Actual //  Lupu Eduard

Nu vreau să comenteze declarațiile domnului Stoianoglo. Dânsul este investigat pe mai multe capete de acuzare inclusiv pe partea de eliberarea ilegală liderului unei grupări oligarhice și pentru legături suspecte cu liderul acestei grupări, a comentat ministrul Justiției Sergiu Litvinenco acuzațiile

„Eu consider că are o strategie de apărare și ceea ce a făcut ieri, anterior sau ceea ce va face ulterior ține de acțiuni care vizează strategia de apărare în fața instituțiilor statului”, a punctat Litvinenco.

Ieri într-o conferință de presă, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a venit cu acuzații grave la adresa ministrului Justiției.

„Este o bătaie de joc adevărată. Toate dosarele sunt falsificate, probe cu scrisori de la Rizea, care spune tot felul de prostii. Am cerut astăzi procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate.

„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco ar fi pregătit reținerea Procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo și ar fi coordonat chiar și celula în care ar fi stat Stoianoglo în penitenciarul 13, potrivit scurgerilor pe canalul de Telegram al acestuia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău