Se redeschid plajele din Havana. Când va fi permis accesul turiștilor străini

30 Sept. 2021, 15:07
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2021, 15:07 // Slider //  Dumitrita Culiuc

După aproape 9 luni de inactivitate din caza pandemiei de coronavirus, autorităţile din Havana au anunţat miercuri redeschiderea plajelor şi a piscinelor, precum şi a celebrului bulevard din capitala Cubei, Malecon. Totuși, anumite restricții rămân în vigoare.

„De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2, precum şi deschiderea plajelor şi a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate”, a anunţat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Situat la malul mării și fiind înconjurat de mai multe clădiri coloniale colorate, bulevardul Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toţi locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activităţi care au fost interzise începând cu luna ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.

Cu toate că se redeschid, măsurile de prevenire împotriva răspândirii COVID-19 necesită a fi respectate în continuare. Astfel, la piscine precum și în zonele de plajă, purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia înotului, este una din prevederile relaxării. De asemenea, sunt autorizate „exerciţiile fizice pe drumurile publice şi în sălile de sport”.

De altfel, vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei şi-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile şi alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autorităţile cubaneze au anunţat, totodată, deschiderea graniţelor pentru turişti începând cu data de 15 noiembrie, precum şi deschiderea treptată a şcolilor între octombrie şi noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă care nu au fost recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizaţi, adică 45,6% din populaţie, însă obiectivul autorităților de la Havana este depășirea pragului de 90% până la sfârșitul lunii noiembrie.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 17:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 17:51 // Actual //  Lupu Eduard

Obligaţiunile retailerului local Elefant Online, în valoare de circa 17,5 milioane de lei, vor intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti începând cu 1 februarie 2022, conform BVB.

Listarea obligaţiunilor sub simbolul bursier ELF26 se realizează în urma derulării unui plasament privat în luna noiembrie 2021, în cadrul căruia au fost emise obligaţiuni corporative, negarantate, nominative, necondiţionate, neconvertibile, denominate în lei către 122 de investitori. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost intermediate de TradeVille.

Este a doua emisiune de obligaţiuni a Elefant Online listată la BVB. Prima a avut loc în 2018 şi a constat în emisiunea a 76.514 obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune şi o rată a dobânzii fixă de 9% pe an.

Obligaţiunile au fost rambursate integral la termen în data de 27 septembrie 2021.

Elefant a raportat afaceri de 104 milioane de lei în primul semestru din 2021 şi pierderi nete de 3,8 milioane de lei. Spre comparaţie, în prima jumătate din 2020, compania a avut afaceri de 102 milioane de lei şi un profit net de 473.000 de lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Magazinul online este operat de compania Elefant Online SA (fosta Universal Online Promotion SRL), controlată de compania Millennium Gold Resources Limited, înregistrată în Cipru. Firma cipriotă deţine 60,7% din business, iar în spatele ei se află, potrivit datelor ZF, omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău