Se vinde unul dintre cei mai importanți retaileri de lux pentru 2,65 miliarde de dolari

07 Iul. 2024, 11:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
07 Iul. 2024, 11:03 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

HBC, compania mamă a Saks Fifth Avenue, va achiziţiona lanţul de magazine universale Neiman Marcus, într-o afacere de 2,65 miliarde de dolari, au declarat companiile americane, oferindu-le o putere de negociere mai puternică cu furnizorii şi o capacitate mai mare de a controla costurile, transmite Reuters.

Acordul survine în timp ce comercianţii cu amănuntul de bunuri de lux se luptă cu încetinirea cererii, deoarece ratele ridicate ale dobânzilor şi inflaţia îi obligă pe clienţi să îşi restrângă bugetele, în urma unui boom al comerţului cu amănuntul cuy produse de lux după pandemie.

HBC a declarat că va înfiinţa Saks Global, o entitate combinată a Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus şi alte active imobiliare şi retail de lux.

Neiman a depus cerere de protecţie în caz de faliment în 2020, după ce pandemia a forţat închiderea Neiman şi a altor magazine din Statele Unite, zdrobind veniturile companiei.

Neiman Marcus este cunoscută pentru vânzarea de rochii de designer, pantofi, genţi şi alte produse de lux, pentru clienţii bogaţi.

Marc Metrick, CEO al afacerii de comerţ electronic Saks, va conduce compania combinată.

Saks Global, ca entitate combinată, va concura cu Nordstrom, Bloomingdale’s şi Macy’s, care este în discuţii pentru a fi vândută către Arkhouse Management şi Brigade Capital Management, pentru aproximativ 6,9 miliarde de dolari.

HBC şi Neiman au declarat că retailerul online Amazon.com şi furnizorul de software de management al relaţiilor cu clienţii Salesforce vor fi, de asemenea, investitori în Saks Global, oferind tehnologie, logistică şi asistenţă pentru integrarea inteligenţei artificiale.

Investitorul existent al HBC Rhone Capital, o firmă de capital privat, va fi investitorul principal în Saks Global.

HBC finanţează preluarea cu fonduri strânse de la acţionari noi şi existenţi şi prin datorii. Firma de capital privat Apollo Global Management oferă 1,15 miliarde de dolari prin datorii.

Proprietarul Saks a asigurat, de asemenea, o finanţare prin datorii de 2 miliarde de dolari de la un sindicat al băncilor de pe Wall Street.

JPMorgan şi Lazard au fost consilierii financiari ai Neiman Marcus Group în cadrul tranzacţiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău