Secțiilor de votare pentru moldovenii din Frankfurt le-a fost schimbată locația. Precizările Consulatului

07 Iul. 2021, 10:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
07 Iul. 2021, 10:09 // Actual //  Otilia Cotruța

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, Germania atenționează moldovenii că, în acest an, la alegerile parlamentare anticipate de duminică, 11 iulie, la sediul Consulatului nu va fi deschisă secție de votare, ci va fi amplasată în altă locație.

Astfel, Consulatul informează că vor fi deschise două secții de votare în orașul Frankfurt pe Main nr.38/48 și 38/49. Ambele secții de votare se vor afla pe aceeași adresă și anume: Centrul de Cultură și Congres „Jahrhunderthalle”, Pfaffenwiese 301, 65929 Frankfurt pe Main.

Mai jos puteți accesa schema amplasării secțiilor de votare, inclusiv intrările și ieșirile. Alegătorii care se vor deplasa cu automobilele proprii pot utiliza parcările indicate în imagine. Pentru persoanele care intenționează să utilizeze transportul public, de la Hauptbahnhof Frankfurt acestea pot lua S-Bahn Linie S1 sau S2 până la stația Farbwerke/Jahrhunderthalle, iar de aici – autobuzul nr.53 sau pe jos circa 7 minute, scrie Realitatea.md.

Secțiile de votare vor fi deschise duminică 11 iulie, în intervalul orelor 07:00-21:00.

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main încurajează cetățenii moldoveni cu drept de vot, din diferite regiuni ale Germaniei să identifice cele mai apropiate secții de votare din apropierea locului de trai, încât să fie redusă semnificativ presiunea pe secțiile de votare aflate la Frankfurt pe Main și Berlin.

Precizăm că, duminică, la alegerile parlamentare anticipate, în Germania vor fi deschise 11 secții de votare.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală