Securitatea informațională – în dezbateri la RliveTV. Președinta CA, Liliana Vițu, este invitata emisiunii „Rezoomat”

17 Iun. 2022, 09:53
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Iun. 2022, 09:53 // Actual //  MD Bani

Parlamentul de la Chișinău a aprobat proiectul de lege privind securitatea informațională. Potrivit inițiativei legislative, este interzisă difuzarea știrilor și emisiunilor cu caracter politic și militar din statele care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră.

De asemenea, dezinformarea care afectează securitatea spațiului informațional, fiind vorba despre incitare la ură sau violență, justificarea agresiunii militare sau a terorismului, se sancționează cu amenzi de până la 100 de mii de lei. Opoziția parlamentară califică proiectul drept o încercare de instaurare a cenzurii.

Securitatea informațională a Republicii Moldova este tema emisiunii „Rezoomat”. Invitata moderatoarei Ileana Pîrgaru este președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu.

În timpul emisiunii va fi abordat și subiectul trecerii Companiei Teleradio-Moldova din subordinea Consiliului Audiovizualului, în subordinea Parlamentului. De asemenea, va fi analizat modul în care agresiunea militară rusă din Ucraina este reflectată în mass-media din Republica Moldova.

Emisiunea va fi difuzată astăzi, 17 iunie, ora 20:00, la RLIVE TV și pe platformele www.realitatea.mdwww.rlive.md. RLIVE TV este distribuit de majoritatea rețelelor de cablu și IPTV din țară, având o acoperire pe țară de 82%.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 11:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 11:03 // Actual //  Lupu Eduard

Doar în trei ani capacitate sistemului  nostru energetic au crescut de trei ori. Zilnic avem 360 MW surse regenerabile. Asta este o treime din vârful nostru de consum, a declarat secretarul de stat, Constantin Borosan, în cadrul ședinței Parlamentului.

„Doar consumatorii produs 130 MW energie renegabilă care și-au instalat 3-5KW. Există vârfuri de producere care creează dezechilibre în rețea. Or, conectarea la ENTSO-E, lansarea pieței de tranzacționarea și investiții în capacități de stocare scoate presiunea dezechilibrelor din rețea”, a punctat Borosan.

În ședința de miercuri, 24 aprilie, Guvernul a adoptat modificări importante la regulamentul privind organizarea de licitații pentru atribuirea statutului de producător eligibil în sectorul energiei regenerabile. Această decizie este strâns legată de planurile de instalare a parcurilor eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de 165 MW.

Se estimează că investiția necesară pentru construcția parcurilor eoliene și a centralelor fotovoltaice va ajunge la aproximativ 190 de milioane de euro până în 2025. Odată ce aceste proiecte vor deveni operaționale, ponderea energiei electrice din surse regenerabile va crește semnificativ, de la 10% la sfârșitul anului 2023, la 16,6%. Acest lucru va contribui la îndeplinirea angajamentului național de a ajunge la o pondere de 30% energie regenerabilă în consumul final până în 2030, conform declarațiilor secretarului de stat al Ministerului Energiei, Andrei Grițco.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău